2013-02-07

Friskusarnas tid

Kung Bore är svår att få grepp om! Ibland är han fullkomligt egensinnig och bryr sig inte ett dugg om vad jag tycker, vid andra tillfällen är han mer följsam, men dessvärre slarvig.

Jag skrev ju nästan entusiastiskt om snöfallet natten före gårdagen och om vilken underbar dag det blev sedan. Men min hyllning hade ingen önskan om att det skulle snöa mer just nu! Boremannen blev emellertid så ivrig, så han såg till att det snöade lite även under den gångna natten. Tyvärr var han för slarvig och glömde bort att solen ingick som en väsentlig del i hyllningspaketet.

Ja, då förstår ni hur det är här idag?

 Ni skall även veta att här i Södra Vätterbygden är vi några riktiga friskusar! Ja, eller rättare sagt, vissa av oss är det... De där två på bilden exempelvis. (Om ni inte redan räknat ut det, så är inte denna bloggerska någon av personerna.)

Vättern är ju känd för sitt kalla vatten, även under sommaren. Vattnet lär inte vara varmare nu i februari, men tur att friskusarna i bilden åtminstone ser ut att ha rejäla "badkläder" på sig.

Bilden tog jag i helgen, då isen blänkte så vackert i kapp med solen. Vackert, tycker ni inte?Sedan får jag absolut inte glömma bort min egen lilla friskus, huskatten Sotis!

På bilden ser ni honom ute på en grundläggande vinterinspektion.

Efter den sedvanliga kontrollen av favoritbuskarna tog han sig tålmodigt an även de många spåren i den nyfallna snön. Med rätta såg han ganska misstänksam ut och muttrade något i stil med:

- Uh vad trött jag blir på alla dessa bofinkar, getter, guldfiskar och andra inkräktare! 

Efter detta konstaterande sprang han tassarna stänkande av snö fram till ytterdörren och ville bli insläppt. Han är fin, min Sotis.


8 kommentarer:

 1. Så mycket snö ni har fått! Här är det nätt och jämt så att det täcker gräset. En del envisa strån sticker faktiskt upp!

  Vinterbadare har jag lite svårt att förstå, men de här kanske provade isräddning?

  Katten Sotis får väl gå in i stugvärmen igen. Det måste ju vara kallt om tassarna. Du tipsa honom om att han ska göra som vår Svarten. Han satte sig med framtassarna på svansen och jag har till och med sett honom lyckas med konststycket att sätta en baktass på svansen också. Tre varma tassar alltså.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade barmark för bara två dagar sedan, men nu har det snöat under de båda gångna nätterna. Har precis varit ute och borstat bort snön. Tyvärr saknas solen, för då hade det varit perfekt.

   Sotis verkar vilja vara inomhus nu. Ligger här på fönsterbrädan och tittar ut på förödelsen.

   Vilken smarting, Svarten... :) Sotis är aldrig ute så länge, att han behöver testa diverse metoder, men han tackar ändå för tipset. "Fast svansen blir ju också snöig", säger han.

   Kram från oss!

   Radera
 2. Om du tittar in på min blogg får du se hur det såg ut här i morse. Ungefär som en sån där liten glaskula som man vänder upp och ner på och så snöar det över något litet hus eller träd.
  Fina bilder, men jag skulle inte vilja vara den som kröp ner i vaken.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Sotis, du har min djupaste sympati!
  Jag har lärt min människa att lägga ut en dyna åt mig, när jag går ut. Vägra spinna tills hon har lärt sig det!
  Håll ut!

  SvaraRadera
 4. Solen tittade fram till mig idag och för en kort stund så slöt jag ögonlocken och då hörde jag en envis fågel kvittra.....stunden var underbar.
  Ska försöka hitta en sådan stund i morgon också :-)

  Kram

  SvaraRadera
 5. God kväll, Ailas!
  Ser ut som det är träning av räddningsaktion ur isvak?
  Klart att Sotis inte vill var ute i snön och blöta ner tassarna. Vill ingen!
  Här snöar det så fin om natten och är vitt på morgonen men sedan blir det slask och trist och så börjar det om till kvällen igen...men så är det när vintern är här och den måste vi ha. Uppskattar vi våren lite mer kanske?
  Sänder en varm kram! /Agneta

  SvaraRadera
 6. Kung Bore har hittat oss också men inte lika intensivt! Vi nöjer oss med ett vitt puderlager på marken...

  Ha en fin lördag!

  SvaraRadera
 7. Hmmm för att vara vinterbadare så är de här människorna lite väl påbyltade ;-). Eller också håller de på och tränar för andra varianter med mindre kläder.
  Vi har en fantastiskt fin vinter just nu, lagom kallt och lagom mycket snö.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!