2014-03-27

Trevliga och mindre trevliga blommor

Under tiden som jag skolkat från bloggen, har fröken Vår varit aktiv och som den charmfulla tuffing hon är, har hon återigen lyckats avväpna vinterkungen Bore. Han får nöja sig med lite psykologisk tröst i form av en och annan frostgrad om natten då och då.

Den som passerar Jönköping kan konstatera att här firar vi redan påsk! I varje fall ser det ut så, eftersom E4:n kantas av många påskliljor och kör man inte för fort, hinner man kanske upptäcka även några andra vårblommor.

Min lilla vårkruka är inte heller så dum, eller vad tycker ni?  :)

Trots att jag njuter av de vackra vårbilderna medan jag skriver, kan jag inte låta bli att även anknyta till den negativa delen av bloggens namn och örfila alla som försett vägkanter och andra platser i naturen med "blommor" av det mindre trevliga slaget.

Det är så sorgligt att se nedskräpningen! Vätterstranden ser ut som en soptipp på vissa ställen också, trots att det finns gott om soptunnor alldeles intill.

Vad är det för fel på folk, hur tänker de? Ser de verkligen inte hur fult det blir? En del skyller säkert på ungdomligt oförstånd och nog förekommer det, men bilisterna då?18 kommentarer:

 1. Så fina vårblommor du har! Det är härligt när man får plantera lite påskliljor och penséer. Mindre trevligt är nedskräpningen och man undrar verkligen vad folk tänker på när de vräker iväg glasflaskor och annat ute i naturen.
  Ha det så gott!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blommor är klart bättre än skräpet.

   Ja, allt glassplitter på gator och vägar. Det är så ansvarslöst, gentemot alla djur inte minst... och inte förmultnar glas heller. :(

   Kram

   Radera
 2. Jag förstår det inte heller. Hur tänker man? Men det är väl just det som de inte gör. En del kan nog skyllas på ungdomar men långtifrån allt. Tråkigt för vi har trots allt rent i vår natur jämfört med i många andra länder. Så vill vi väl ha det även i fortsättningen!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst vill vi ha det rent och fint i vår natur. Jag blir så ledsen och uppgiven när det ligger skräp överallt. Men hur ska vi någonsin få folk att fatta att det är finare utan skräp? De små barnen vet ju detta, men att många vuxna slänger ut skräpet genom bilfönstret då...? Uh och fy!

   Radera
 3. Ljuvliga blomsteruppsättningar i både kruka och på gräsmatta. Påskliljan är gladblomman!
  Ja, det kan man fråga sig. Varför orkar många, för det måste vara många, eftersom det hittas så mycket skräp i naturen, inte ta hand om sina egna sopor utan bara kastar det där de står eller kör förbi. Oansvarigt och ohyfsat så det förslår. Vettlöst! Uj, man blir bara ledsen när man tänker på det. Även här hos oss brukar vi hitta ölburkar, karamellpapper och liknande i dikena utanför oss och det är inte vi som kastar dit någonting men däremot brukar vi plocka bort skräpet.

  kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa, visst blir man glad av påskliljorna! De bekräftar verkligen att våren är här. Påsken är sen i år, men vad gör då det...

   Ja, hos er blir det förstås ni som får städa efter andra som inte orkar använda sophållare eller ta sitt skräp med sig. De kan ex orka släpa på tunga ölkassar så länge det finns öl i burkarna... men när kassen är lätt och "magen mätt", då... inte. :)

   Radera
 4. Jag föredrar helt klart dom blommor du visar. Bedrövligt med alla som skräpar ner!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uh ja, vi är ett riktigt skräpfolk. Tur att det börjar komma andra blommor nu, får försöka koncentrera mig på dem i stället.

   Radera
 5. Hej, Ailas!
  Så vacker kruka du har med lite blått i! Tycker blommorna är som vackrast just innan dom slår ut.
  Minns när jag som barn var i Slottskogen på söndagarna för att titta på djuren och promenera. Då fanns det män som gick omkring med en stor påse och en lång griptång eller ett spett för att plocka upp allt papper och skräp som låg kvar på gräsmattorna efter att soldyrkarna packat ihop och åkt hem. Do lämnade helt sonika kvar allt efter picknicken.
  Vet inte om det fortfarande finns kvar några "plockegubbar". Ett bra jobb till alla arbetslösa som skräpar ner...blir en bra läxa samt ett betalt jobb ;-)
  För den som vill finns det alltid jobb....!
  Trevlig helg!
  P..s.
  Träffade på en läkare i veckan som berättade att han inte har någon TV ;-)
  Finns annat viktigare att ägna tiden åt, som en dator/Iphone och patienter :-)
  Kram, Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var på promenad med en väninna idag och vi kom också att tala om hur bra det vore med folk som höll rent. Ju mer som ligger på marken, desto lättare är det att fylla på. Så "plockeguggar" (eller dito gummor) vore inte fel, fast det allra bästa vore ändå, om folk skulle lära sig att hålla snyggt omkring sig.

   Vilken sympatisk läkare! Vad ska man med en TV till? :).

   Radera
 6. Kan bara hålla med! Jag blir så arg på alla dessa människor som skräpar ner, samtidigt som jag förundras över hur dumma de är som inte kan slänga sitt skräp i soptunnorna. Här är också så mycket skräp över allt.
  Underbara foto du bjuder på!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen, absolut ingen ska kunna säga att de inte vet bättre. Det handlar om ren nonchalans... Ja, fel attityd!

   Trevligt att du gillar mina liljor. :)
   Kram

   Radera
 7. Påskliljorna är fantastiskt vackra så här tidigt på våren. Ingen annan fägring i naturen direkt, inte ens grönt på gräsmattorna men de lyser upp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del gräsmattor börjar bli riktigt fina nu, men nattfrosten bromsar naturens alltför snabba framskridande. Ja, inte bara när det gäller gräset.

   Radera
 8. Jag förstår egentligen inte att det skräpas ner så mycket som det görs. I skolan tjatar man ju ständigt om detta. Jag har t.o.m varit med om att vara ute med klasserna och plocka skräp efter vägkanten. Men det var förstås inte på motorvägen.
  Blommorna verkar ha kommit lite längre hos er än häruppe. Fina bilder!
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här! Ingen ska kunna komma och säga att de inte "visste". Dessutom borde de väl ha ögon att se med?

   Radera
 9. Var och en tar hand om sitt osv. Ja men det är inte lätt att förstå sig på folk. Men grönt är skönt och vintern är väck!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vintern som knappt var en vinter... Skönt att den gett sig!

   Radera

Tack för din kommentar!