2014-06-04

En stund i naturens trädgård


Molnigt men milt väder idag och därmed alldeles perfekt promenadväder. Latmasken försökte visserligen locka med en mysig lässtund på bädden intill varma Sotis, men tanken på en alldeles gratis skönhetsupplevelse i naturens underbara trädgård blev ändå dagens vinnare. Det är ingenting jag ångrar, för både Sotis och läsningen finns ju kvar och jag blev några vackra vyer rikare. För att inte tala om hur duktig jag känner mig. Ibland kan till och med jag vara lite smart.  :)

För visst är Huskvarnaån vacker, även om jag på ett sätt kan tycka, att det borde rensas en del i vassen. Samtidigt kan jag inte låta bli att älska mycket av växtligheten och djurlivet som frodas i "röran". Dessa vackra gula liljeväxter till exempel är så underbart vackra. Är osäker, men tror att det är en gul svärdslilja? Är det någon av läsarna som vet besked?


Jag hittade så många spännande skrymslen att fantisera kring. Så ställde jag mig framför den här grottan och bara väntade på att ett troll eller något stort och farligt djur skulle uppenbara sig och undra vad jag gjorde utanför deras bostad. Men kanske var ägarna bortresta eller "på jobbet", för jag såg endast ett par insekter som höll vakt vid ingången. Eftersom jag har insektsfobi, så fungerade det... och jag promenerade vidare, utan att undersöka grottan närmare.10 kommentarer:

 1. Tur att du gav dig ut på promenad! Det är verkligen vackert i naturen just nu samtidigt som det är skönt att röra på sig. Vi är nyss inkomna från långrundan med hundarna. Ganska så skönt även om det var mulet...

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag var det precis lagom varmt också,

   Hund(ar) är bra, för då blir det en naturlig vana, oavsett väder. En katt kan ju locka en att stanna inne. :)

   Radera
 2. Visst måste det vara gul svärdslilja. Jag tog också ett foto av dem när jag gick runt Varvet härom dagen. Ja, det var ju inte dina svärdsliljor förstås, men de såg likadana ut,
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för bekräftelsen, då är vi ganska säkra på saken, bra. Det finns massor av dem, men tyvärr är det svårt att komma nära dem på grund av alla växtlighet. Jag tycker att de är så otroligt vackra!

   Kram

   Radera
 3. Det är ju nu som man borde gå ut på promenad varje dag, även om det regnar. Så mycket som det blommar nu kan det inte vara så mycket kvar till midsommar. Lupinerna är helt fantastiskt vackra - de håller väl sig i någon vecka till.
  Jag tog också fram kameran och förevigade smörblommor och hundlokornär jag var nere på Öland över KH-helgen. Hundlokor eller hundkäx är bland de vackraste blommor jag vet när de blommar som bäst som de gör just nu.
  Vackra bilder från Huskvarnaån!
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 4. Den blomman känner jag inte igen, men låter logiskt med gul svärdslilja. Naturen är verkligen en vacker upplevelse och just nu är färgerna så intensiva, blomningen så riklig före midsommar. Om jag tolkar din text rätt så har du alltså skräck för insekter? Alla insekter? Eller olika mycket för olika sorter`? Det måste vara ovanligt. Jag minns att vi hade en veterinär här för länge sedan med just flugfobi, vilket var ganska besvärligt eftersom han ständigt jobbade i ladugårdsmiljö.

  SvaraRadera
 5. Så vackert! Den där latmasken är lömsk... Men bara man kommer utanför dörren brukar den ta sig tillbaka in i lägenheten igen och tjura. Själv kan man njuta av en härlig promenad :-)

  SvaraRadera
 6. Det här är bästa tiden. Ljust grönt och långt kvar av sommaren. Hunden är för liten för långpromenader sägs det, så man får vänta.

  SvaraRadera
 7. Du är en verklig naturmänniska även om du inte tycker om alla beboare, som insekter, t.ex. Men det är som rena lyriken att titta in här!
  Ha det gott i den ljuva juni!

  kram
  Karin

  SvaraRadera
 8. Jo, jag glömde, det är gul svärdslilja:)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!