2013-01-21

Misse missförstådd

Nu är jag här igen, för matte bara dricker kaffe och gör andra totalt onödiga saker. En blogg är väl ingen blogg, om ingen skriver något i den?

Det var ju så att matte skulle ju tala om hur länge jag var ute häromdagen, men jag får nog berätta det själv, om det skall bli gjort!

Hon tog tiden och sa att jag var ute i exakt 1 minut och 45 sekunder. Det låter som ganska länge, så jag tror bestämt att vi kan lita på tidtagningen. Jag är i varje fall riktigt stolt. Eftersom jag inte kan klockan så jättebra, så tror jag att ni alla gissade rätt, ni verkar ju förstå vilken tapper katt jag är! Sedan den där dagen har jag faktiskt inte varit ute, tycker att det räcker gott att spana på utelivet inifrån som omväxling. Det är onödigt att fastna i samma vanor varenda dag och bli helt förutsägbar.

Jo, sedan skulle jag bara berätta att jag är riktigt grundligt missförstådd. Matte bråkar med mig och ibland förföljer hennes vakande ögon mig, vart jag än går. Hon rynkar på pannan och pekar sedan på sina ampelliljor och jag förstår ingenting. Tycker nämligen att de är riktigt fina, för att inte tala om hur goda de är! Det finns väl då ingen anledning att peka och bråka?

Mina kusiner från Stockholm var här och hälsade på under julhelgen, förresten, och de tyckte också om dessa blommor. Ni kommer inte att tro mig, men matte tog fram sin läskiga sprayflaska och sprayade vatten på stackars Lillis som intet ont anande bekantade sig med en av blommorna. Det var ett märkligt sätt av matte att visa gästfrihet på, tycker jag, och ni skall veta att Lillis nog blev lite rädd och sur.  I alla fall dröjde det en stund innan hon vågade sig till blomkrukan på nytt.


Men människor är underliga. Apropå vatten, så var visst matte på något som hon kallade barndop igår. Hon var riktigt upplivad och glad redan innan hon gick dit. Jag visste inte riktigt vad det var för tillställning, men passade på att smyggoogla lite under tiden matte var borta. I fall ni inte vet, så kan jag tala om för er vad det är för något: Man håller fast ett oskyldigt litet barn, mässar lite och slänger sedan vatten på barnets huvud. Sedan sjunger alla på det... Jag vet inte riktigt, om de brukar använda sprayflaska då också, men visst låter det otäckt oavsett?

Hur kan människor vara så där grymma?

Högaktningsfullt

/Sotis
leg.huskatt

18 kommentarer:

 1. Ja du Sotis, nog är det för väl att du är den du är! Vatten på en katt?! Vatten på en gås har jag hört talas om men på en katt. Undrar hur matte tänker där? Ampelliljor är ju som gjorda för katter, det vet väl jag som har haft sådana. Både liljor och katter. Haft skriver jag, för min katt och alla hennes småkattungar bosatte sig i en stor och fin sådan. Det var den ampelliljan det. De måste ju vara goda...tycker du om asparagus också. Det gjorde mina raringar med svans. Den for också till himlen tillsammans med ampelliljan

  Var rädd om dig och matte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är just att matte inte tänker eller att hon tänker fel! Matte har ingen "raspagatus" så jag vet inte säkert, men det låter rätt gott. Vill gärna testa!

   Noskurr!
   /S

   Radera
 2. Haha! Min katt Megasen fann också dom där ampelliljorna helt oemotståndliga. Speciellt dom helgröna :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska tipsa matte om de där helgröna. :)
   Hon förtjänar det bästa, hehe.

   /S

   Radera
 3. Men så Misse och kusinerna har misshandlat ampelliljan. Du får säga till matte att hon ska så kattgräs, så att du får något annat grönt att äta.

  Även om det låter otäckt, så är barndop en trevlig och stämningsfull tillställning och jag är säker på att de inte använder sprayflaska!

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu finns det inget gräs ute. Matte har sått kattgräs ibland, men det är inte så gott, bara den första dagen.

   Jag hoppas att du har rätt ang dopet, Ingrid. Blev faktiskt lite lugnare nu.

   Spinn och kram!
   /Sotis

   Radera
 4. Ampelliljor verkar vara många katters favoritmat minst sagt!½

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minst sagt, mina är helt förstörda! Nu hoppas jag bara på sticklingar.

   /Matte till Sotis

   Radera
 5. Du är en förståndig katt som inte går ut när det är så här uschligt och kallt. Jag vill som du ha det varmt och gott - skönast är att krypa ner i ett varmt bad och sen gå och lägga sig. Du slipper att bada, men du kan väl krypa ner hos matte i stället där det är varmt och gosigt.
  Misskram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, bada är inget för en katt! Blir alldeles skakis bara jag tänker på saken. Men jag brukar sova hos matte om natten, i alla fall rätt länge. Men jag måste också upp och bevaka nattlivet på vår tomt. Det är nämligen jag som har det övergripande ansvaret, så att inte kaniner, rådjur och annat otyg invaderar oss.

   Mjauhälsning

   Radera
 6. Hej på dig Sotis!
  Här sitter jag, gamla tanten och skriver till en katt...är de senilen som kommit på besök månne? Klart du inte vet vad det är, men det kan din duktiga matte förklara för dig. Tycker inte du ska tugga på ampelliljan utan gotta dig med gräset som matte så snällt ställer i fönsterkarmen. Gjorde både jag och min dotter, men våra katter fnös lite föraktfullt åt gräset och undrade om vi trodde att katter var lättlurade och det trodde vi inte alls det. Ordinarie växter är ju rena rama delikatessen jämfört med mattes gräs...mer tuggmotstånd såklart och dessutom lite förbjudet och då smakar det bäst!
  Nu får du allt hålla dig inomhus för att bli kall och våt om tassarna gillas inte alls. Utsikten är fin förstår jag då din matte matar fåglarna så att du har ögongodis på nära håll :-)
  Det ska va gôtt att leva...
  Nattispuss på dig Sotis!
  /Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Agneta!
   Tassarna får jag vara rädd om, har bara fyra! Det går faktiskt riktigt bra att titta på fåglarna från köksfönstret också. Jag hade chansen att äta upp en talgoxe en gång, när den kommit in i vårt hus. Men jag bara fångade den och sedan låtsades den att vara död. Det blev ett himla liv på matte, förresten... Jag förpassades in i badrummet och när jag slapp ut, så var fågeln borta. Men jag ska säga dig, att inte hade jag ätit upp den i alla fall. Det finns ju godare mat! Precis på samma sätt är en ampellilja mycket godare än det där skräpet som de kallar kattgräs. Men snart blir det vår och då skall jag kalasa på riktigt gräs igen!

   Tass och spinn på dig, Agneta
   /Sotis

   Radera
 7. Hej Sotis, Lurvet här. Jag kan bara skriva, om du tycker det är otäckt med lite vatten från en sådandär sprayflaska så ska du veta att min matte har spolat ner mig med vattenslangen. Inte inne då förstås, men ute bara för att jag skulle hjälpa henne med att gräva i rabatten. Jag hade ju sett hur hon grävt små hålor och stoppat ner lite av varje i och då tänkte jag att mitt ben också kunde få växa till sig där. Men som du förstår så fick jag mig en riktig rotblöta helt utan förvarning.

  Voff!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vilken otroligt grym människa, din matte! Otacksamhet är världens lön verkar verkligen stämma, som det står i människors klokbok. Du som bara skulle hjälpa till och odla lite! Var kan man anmäla sådana här saker, tros?

   Jag är normalt inte så förtjust i hundar, särskilt inte i grannens fula Rocky, men dig känner jag stor sympati för.

   Varm tass på dig!

   Radera
 8. God fortsättning på nya året!

  SvaraRadera
 9. Nej men fy så grymma människor är! Slänga vatten på oskyldiga barn!
  Och jag tycker ni borde få äta av ampelliljorna då ni tycker de är så goda. Hon är lite missunnsam den där eder matte...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dessa rader, snälla och kloka människa! Tur att sådana som du finns.

   Spinn-spinn och kurr-kurr!

   /Sotis

   Radera

Tack för din kommentar!