2013-01-16

Sotis berättar

Ja, alltså skall denna blogg över huvud taget överleva, så är det väl jag själv som måste börja skriva i den! Matte är så ruskigt lat nämligen. Hon försöker visserligen se viktig ut och hittar på en massa annat hela tiden samt säger att hon skall blogga senare, sedan, i morgon eller något annat lika oprecist.

Idag var det ruskigt otrevligt väder här, det var faktiskt minusgrader. Men, jag är en tapper och självuppoffrande katt, skall ni veta! Alltstå ställde jag mig vid ytterdörren för att jama mig ut i alla fall, men märkte att matte log lite självbelåtet, när hon öppnade dörren. Det är nämligen så otroligt simpelt att läsa av henne... Hon trodde garanterat att jag skulle vända in så fort hon öppnade dörren.

Men tsi fick hon! Dödsföraktande tassade jag ut, med svansen i vädret och ni ser själva av bildbeviset nedan hur jag faktiskt passade på att inspektera mina buskar när jag nu ändå var ute.

Matte bad mig fråga er om hur länge ni tror att jag var ute; hon påstod att hon tog tiden. Själv är jag inte särskilt mycket för klockor och sådant. Det är bara ett av människors mest korkade uppfinningar, en totalt onödig pryl.

Ja, men den som gissar bäst får ett MJAOUU från mig och det skall jag säga er är en stor ära.

Högaktningsfullt

Sotis
leg.huskatt
18 kommentarer:

 1. Hejsan Sotis!
  Ja, hur länge kan du ha varit ute - fem minuter?

  Säg du till matte att hon ska blogga lite flitigare, för vi saknar henne!

  Nospuss, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag inte kan klockan, så kommer matte att meddela vem det är som får äran.

   Lovar att påminna henne!

   Spinn-spinn så länge.

   Radera
 2. Kul att du skriver Sotis när matte inte får till det. Hälsa henne att det där känns igen. Jag funderar om Kurt-Birger skulle skriva han också...? hm..får se hur det går.

  Tror nog att du var ute precis lagom tid. ½ timme? Det lär ju vara kallt hos er

  Puss på nosen får du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar så mycket, nosen är alltid mottaglig för diverse omsorger.

   Hälsa Kurt-Birger.

   Radera
 3. Jag tror det räckte med en kvart :-)

  SvaraRadera
 4. Jag tror nog att du var ute minst 10 minuter. Hälsa din matte att jag också saknar henne och undrar vart hon har tagit vägen.
  Purr, purr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska prata allvar med matte, lovar. :)

   Radera
 5. Hej Sotis! Även om du inte kommer att tror mig så gillar jag katter. Hade vi inte bott så långt ifrån varandra så hade vi kunnat ses. Jag har mycket att berätta må du tro. Klockan är inget för mig, varje gång min matte går ut med soporna eller till tvättstugan så känns det som eeeeeeeeeeeeeeeeeeeevigheeeeet. Hon tycker att jag är pjåskig, men hon ska bara veta hur ensam jag känner mig.

  Hälsa din matte! Hon verkar vara en klok kvinna :-)

  Voff Voff / Gozzi

  SvaraRadera
  Svar
  1. En granne till mig är hund och inte så vidare intressant, men du låter rätt trevlig. Du fattar ju det där med klockan till exempel.

   Ska hälsa till matte när hon är på klokt humör. Det är hon när hon ger mig maltgodis eller mat.

   Radera
 6. Trevligt med ett livstecken från dig för matte har vi inte sett röken av sedan före jul ;-)

  Ha en bra kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon måste hålla lite ordning här, matte har tur som har mig!

   Radera
 7. God kväll!
  Jasså, det finns en katt som kan blogga, inte illa ;-) Jag skulle tro att du var ute i kylan ganska så länge, om inte annat så för att reta dim matte lite. Nu kan jag inte säga exakt hur länge du var ute i snön för det där med klockan är ju totalt ointressant, det viktiga är vad du hade för dig.
  Hoppas att du hade trevligt.
  Kan berätta för dig att jag ( dottern) har haft en katt som hette just Sotis så det är ett fint namn du fått och originellt dessutom för en svart katt ;-)

  Bra att du visar vem som bestämmer i huset så att det blir lite fart under fötterna på matte som kanske gör någon liten trevlig bildgåta t.ex. för att roa oss människor!
  Puss på dig och bra jobbat!
  /Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var mycket kul, men kallt om tassarna. Jag gillar att spana på fåglar, men det är faktiskt varmare inomhus, så jag brukar titta på dem från köksfönstret. De flyger direkt, om jag är ute och kommer dem nära.

   Ska snacka med matte, men hon är väldigt envis!

   Svansvift på dig
   /Sotis

   Radera
 8. Rosie hälsar: Oj vad du är modig! Snö är ju jätteläskigt! Fast visst är det fint, lika fint som lilla vita jag. Jag ska nog sätta mig i fönstret och titta lite på alla dumskallar som vågat sig ut, själv håller jag mig inne, gärna på en luddig filt.

  Freja: Snö är kallt om tassarna, men jag slinker gärna ut en liten sväng, fast när jag ser alla pippifåglar brukar det inte spela någon roll. De är så roliga att försöka fånga - fast det får jag inte för matte...

  Morris: Jag bryr mig inte så mycket om snön - bara jag får vara ute och spana på saker. Fast iofs är det bekvämare att sitta och spana inne - min vinterpäls är inte lika tjock som Frejas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rosie: Snö är vitt och vackert, men kallt. Särskilt om tassarna. Förstår att du håller dig på din kant.

   Freja: Jag tittar på pippifåglarna från köket, det är varmast så och så kommer jag dem rätt nära. Ute flyger de iväg direkt. En dag ska jag komma på hur man öppnar fönsterhakarna... Då!

   Morris: Du har rätt, man ska inte överdriva det där med snöspaning. Jag brukar kolla här att ingen grannkatt varit och pinkat på mina buskar, annars håller jag mig inne nu, när det inte ens finns gräs att äta.

   Mjau på alla er!

   Radera
 9. Hej, Sotis!

  Jag är också katt. Jackson var namnet.Röd päls har jag och jag kan prata. Håller på att lära mig hur datorn fungerar. Övar just nu, som Du ser.

  Bland det hemskaste jag vet är dammsugare - för att inte tala om golvmoppar! Har haft hjärtat i halsgropen i två dagar nu, när matte har irrat runt med dessa förskräckliga tingestar.

  Att lukta på blommor jag om. Har studerat tjuren Ferdinand på TV. Vissa krukväxter (med spetsiga blad) är urgoda att knapra på. Oliver är jag helt tokig i. Ibland lyckas jag jättebra när jag är ute på fisk- och viltjakt. Kommer jag in med bytet vill jag alltid placera det på dörrmattan och visa matte och husse hur skicklig jag är. Matte beter sig alltid lika konstigt - gallskriker, kallar mig Jägermeister och kör ut mig. Människor är ganska konstiga, eller vad säger Du?????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jackson! Du verkar vara duktig på datorer, du också!

   Sen kan jag inte annat än hålla med dig om dammsugaren, den är precis lika onödig som klockan. Fast den låter värre. Som väl är, är inte min matte någon städfantast, så vissa dagar får jag faktiskt vila öronen.

   Människor är absolut konstiga, håller med dig, igen. Som nu min matte! Hon äter precis något riktigt, riktigt äckligt som luktar läskigt. En sådan där orange boll av något slag är det.

   Tass på dig, Jackson!

   Radera

Tack för din kommentar!