2014-04-27

På Brunstorps gård


Enligt väderprognoserna ska vädret om ett par dagar bli ostadigare och kyligare, så nu gäller det verkligen att utnyttja det fina vi har. April har förvisso bjudit på underbara stunder, men att Valborg kanske kommer med regn och kyliga vindar är i så fall inte första gången. Ingen dam att lita på, med andra ord.

Men idag var en fullkomligt otrolig aprildag! Den tillbringade jag tillsammans med goda vänner på Brunstorps gård, utanför Huskvarna. Gården är en kommunal satsning där det finns gamla restaurerade byggnader, en genbank för många -även unika gamla - fruktträd samt en härlig trädgård med ett stort sortiment av nytto- och prydnadsväxter. Välansat och fint.

Ni kan tro att det blommade i alla möjliga kulörer idag och inte kunde jag låta bli att knäppa på kameran! Vättern blänkte så vackert i bakgrunden, fåglarna sjöng, fruktträd i blom och så alla dessa blommor... Ja, en blomtant är en blomtant, så är det. Tappade nästan det kvarvarande förståndet.   :)

När vi hade plåtat klart, satte vi oss i gröngräset och bara njöt. Njöt - jag menar verkligen det. För livet kan inte bli mycket bättre än så, jag lovar.

Hoppas att ni tycker om bilderna, jag hade åtminstone väldigt trevligt när jag tog dem.


12 kommentarer:

 1. Bilderna är fantastiska och vädret strålande. Men Valborg brukar vara kall och dit är vi väl på väg...

  Ha en bra start på veckan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, trevligt att du gillade bilderna. :)
   Valborg förnekar sig sällan. Minns att förra året blåste det vansinnigt hårt och kallt, det gick inte att tända brasan mer än på få ställen, där det inte fanns brandfara..

   Radera
 2. Verkligen härliga bilder och vädret kan man inte heller klaga på :-)

  Hoppas dom har fel angående Valborg... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än ser det ut att bli regn på Valborgsmässoafton, fast ja... det kan vara bra, för då blir det väl inte så mycket fylla. :)

   Radera
 3. Hej, Ailas!
  Fina foton och min favorit är dörren! Så vackert med lyktan vid sidan och valvet som kontrast och undrar såklart vart den leder? En källare månne...

  Jag hörde på radion att det ska ramla ner SNÖ om några dagar :-(
  Men var någonstans i landet är oklart.
  Prognoser kan ju slå fel...hoppas det blir så!
  Kram, Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi slipper nog snön, men det finns visst risk högre upp i landet. Valborg brukar vara lite si och så... och så lär det bli i år också.

   Så kul att du gillar bilderna... jag hade i alla fall roligt när jag tog dem. Ja, dörren går till en källare. Tror jag. :)

   Kramar

   Radera
 4. Hej igen, Ailas!
  Var inom "Jennys utflykter" nu och där hittade jag info. om Slottsvillan i Huskvarna som fick pris 2013...inte illa :-)
  Kanske Jennys sida är av intresse för dig..?
  http://jennysutflykter.blogspot.se/2014/01/slottsvillan-i-huskvarna.html
  Kram, Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ska kolla lite noggrannare på Jennybloggen. Ser ut att innehålla ett och annat som jag känner igen. :)

   Kul!

   Radera
 5. Längtar faktiskt till Småland när jag ser dina vackra bilder. Jag kan förstå att du inte kan hålla dig ifrån kameran.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt, Ingrid, att du gillar bilderna. Det är förstås vackert överallt just nu, men visst är denna trakt lite speciell. :)

   Kramar

   Radera
 6. Så vackert det ser ut att var på den där gården och vilken blomsterprakt. Kungsängsliljor till och med, det måste väl ändå vara ganska tidigt, men det är ju det mesta i år.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var en fantastisk blomsterprakt. Vi är ca en månad tidigare än förra året. Rätt fantastiskt, men nu kanske Valborg kommer att dämpa oss lite?
   Kram

   Radera

Tack för din kommentar!