2014-04-30

Valborgsmässoafton

Än så länge är Valborgsmässoaftonen riktigt skön. Har suttit på min sköna balkong och kryssat och mått gott. Enligt SMHI kommer det förmodligen in några regnskurar under eftermiddagen och då kanske sjunker även temperaturen en aning. Men det är mycket bättre än vad pressen skrämt oss med. Varför ska de alltid mana fram det värsta?

Det känns ganska skönt att tänka, att tiden med sommarklänning och högklackat i svalt väder ligger långt bakom mig. För oj, så många gånger jag frusit på någon utedansbana under just Valborgsmässoaftonen. Under dansen gick det an, för då höll man sig varm... men annars kunde det vara kallt. Men ingenting, inte ens snö, kunde hindra oss att klä oss i sommarkläder och gå ut. Där var det kalendern och traditionen som bestämde. Plus den unga elden, kanske också galenskapen... om de nu inte är synonymer i detta fall.  :)

På tal om eld, lägger in en bild från förra årets Valborgsfirande på Sannabadet och passar på att önska alla en riktigt fin Valborg. Med eller utan sommarkläder, vid eld eller kanske bara kring matbordet.


8 kommentarer:

 1. Tack för kommentaren hos mig Ailas!
  Vädret har faktiskt svängt till bra mycket behagligare temperaturer än det var i förmiddags. Jag tog en tjockare jacka när jag gick till frissan och det blev alldeles för varmt. Det är inte lätt att veta vad man ska ha på sig den här tiden.
  Trevlig helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haft en skön förmiddag, men nu har det blivit ökad molnighet. Kanske kommer det att droppa på eldarna ikväll, vem vet.

   Kram

   Radera
 2. Önskar dig detsamma kära vän!
  Här åker långkalsongerna fram och vinterjacka på, frysa i onödan är jag alldeles förgammal för.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant, inte på några som helst villkor skulle man vara så galen idag som man var i unga år. :)

   Kram

   Radera
 3. Vilken intressant och vacker bild från förra årets Valborg.

  På tok för många gånger har man frusit och huttrat men även här är det slut med det. Blir det för kallt avnjuter vi elden från matbordet. Går lika bra.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, visst är bilden fin. :)

   Ja, lite klokare har vi allt blivit med åren. Elden är fin även genom glaset, så stanna där, ni. Då slipper ni det värsta oset också.

   Radera
 4. Hej, Ailas!
  Ack ja, vem minns inte de där hemska nylonstrumporna som hölls uppe med strumpeband och så blev det att glapp som heter duga. Så högklackade skor på det , tunn vårkappa och stelfrusna till max var väl de flesta av oss.
  Det var tider det ;-)
  Med ålderns "visdom" kurar man inomhus i stället eller klär sig varmt och bekvämt!
  Ha det så bra!
  Kram, Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uh ja... tänka sig vilka dumskallar vi var, men roligt var det på något sätt ändå. Hur det nu kunde vara det. :)

   Nu minsann är vi kloka. Mycket kloka!

   Kram

   Radera

Tack för din kommentar!