2013-07-17

Blå, blå är kärleken...Den sköna sommaren fortsätter att förtrolla och jag har definitivt ingen längtan till brunbrända södern. Har för övrigt ingen längtan över huvud taget till något annat håll heller, för just nu skulle jag bara vilja stoppa tiden ett tag och bara få fortsätta att sväva i min stilla sommarlycka.

Smaka på ordet sommarlycka! Låter det som en kort passion, som om älsklingen försvann nästan innan hen uppenbarade sig? Kanske, men inte skulle du väl vilja vara utan erfarenheten? Ja, så försvinner också våra sommardagar; för en efter en tickar de fram och arkiveras sedan i små fack i minnenas skrymslen. Det gäller alltså att låta sig lockas och förföras, medan tid är.

Idag är jag visserligen ganska stel i ben och rygg, men det har sina underbara orsaker. I går blev det nämligen en möjligheternas dag i Blåbärsputtes land, där hela vårt gäng snabbt förvandlades till blåblodiga adelsvarelser... Nåja - åtminstone blev fingrarna, tänderna och tungorna blå.

Blå, blå är kärleken
Blå är den färg som kärleken ger
Blå, blå är himmelen
Inte ett moln på himlen jag såg...

Jag ska berätta för er att det är ren och sann lycka att sitta på en stubbe i en skön skog och äta matsäck (som ovillkorligen bör innehålla ägg- och ansjovismacka) och dricka något läskande till, tillsammans med kära medmänniskor och med resultatet av plockarmödan intill. Vad gör det att ryggen börjat ömma lite, det är bara att stretcha lite och fortsätta ett tag till!

Möjligheternas dag i skogen skrev jag för några rader sedan... Ja, det kan ju innehålla lite av varje: Bär, svamp, vitmossa, fåglar och andra djur, sällsynta örter och liknande. Helst inte mygg, flugor och fästingar bara... och sådana slapp vi också helt i går.

Förutom blåbär hittade jag en del sommarkantareller, så nog var jag nöjd med skörden! Det enda trista är alltid rensningen, men det fungerade faktiskt också.


10 kommentarer:

 1. Vilken lyckad bärskörd! En sådan dag klagar man verkligen inte på :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, nu finns det "naturgodis" till vintern!

   Radera
 2. Ja, det är underbart att vara ute i skogen och bl.a. som du berättar att sitta på en stubbe där och äta matsäck
  och att plocka blåbär är så mysigt också
  Fina foton !
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ofta är det enkla allra finast, speciellt när man befinner sig i naturen. Ju äldre jag blir desto mer uppskattar jag sådant.

   Kram

   Radera
 3. Härliga bilder med de blå händerna och nedsmetade ansiktet. Så ska sommarlivet vara!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, då är sommarlivet som allra bäst, förvisso. :)

   Radera
 4. Så härligt att få plocka blåbär och kantareller!
  Jag måste ge mig ut i skogen och se om det inte finns några bär här också. Förra sommaren var det gott om blåbär.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del har sagt att det är ont om blåbär i år, men här fanns det ganska gott om dem. Goda var de också, inte alls så vattniga som de kan vara vissa år. Hoppas att du också hittar några, för de ska ju dessutom vara nyttiga... inte endast goda.

   Kram!

   Radera
 5. Vad skulle man gjort om man inte hade haft tillgång till vår underbara skog med allt vad det innebär. Vilka härliga foto. Blå blå....:-)

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!