2013-07-17

Cabbar och taklösa bilar


Huskvarna Folkets Park har i flera år varit en allt populärare träffpunkt för bil- och MC-entusiaster på onsdagagkvällar under sommaren. Man kör med olika teman varje vecka och idag var det en riktig folkfest, då temat var "Cabbar och taklösa bilar".

Som på beställning var vädret som gjort för detta evenemang - varmt och strålande sol - och det fullkomligt strålade om alla som sakta gled in i parken i sina mer eller mindre fantastiska sportbilar. Det är svårt att uppskatta antalet bilar som ställde upp, men många var de! Många och av väldigt olika slag; från en enkel öppen VW till riktigt påkostade vrålåk.

Ja, det har nog framgått någon gång tidigare, att denna bloggerska är ganska svag för gamla klassiska sportbilar, så naturligtvis styrde jag stegen till Folkets Park ikväll. Min förhoppning var i första hand att få syn på en äkta Morgan, som ju är min favoritbil.

Massor med människor hade samlats till parken och det rådde en öppen och härlig stämning, så som det nu kan bli när entusiaster möter andra entusiaster. Folk gick omkring, fikade och umgicks, men framför allt beundrade man varandras bilar samt gav och fick diverse tips. Kanske blev det även en och annan affär, tror nästan det.

Och vet ni vad! Jag behövde faktiskt inte gå runt särskilt länge förrän jag fick syn på min drömbil, Morgan. Så nu kommer jag att sova sött i natt, med ett drömskt leende i ansiktet. Drömmar och verklighet är dock två skilda saker, så jag kommer även i fortsättningen att köra omkring i min enkla Polo. Den är nog bäst anpassad för mina behov.

9 kommentarer:

 1. Det är härligt att se dessa gamla, fina och välvårdade bilar :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tro att även Ama har öga för sådana här underbaringar. :)

   Radera
 2. Så bra att du hittade din favorit. Ibland kan man nöja sig med att bara titta. Jag strosar gärna runt för att betrakta, någon favorit har jag inte men ju mera kurvor det är desto mera gillas det.
  Gamla motorcyklar tycker jag också om, både att köra och titta på. Så vet vet, kanske kommer jag körande på vägarna sittande på en rödmyra vad det lider :-)

  Önskar dig en fortsatt fin dag!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag mötte en rad veteranbilar häromdagen och det är en ren fröjd att se dem så blänkande fina och välskötta.

  Så kul att du fick se din drömbil!
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Vilka skönheter ;-)

  SvaraRadera
 5. Så läckra bilar! Hoppas du haft en underbar sommar och får rika möjligheter att njuta av mognadens årstid, hösten.
  Varm sensommarkram!

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Skulle gärna komma i kontakt med dig. Finns det en email man kan nå dig på?
  Skriv mig gärna ett mail!

  Mvh

  Mattias

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan skriva ett meddelande här. Jag lägger inte upp den offentligt!

   Radera

Tack för din kommentar!