2013-07-13

Om semesterfixare och kvalitetsverktyg

Om någon nu trodde att semestern alltid används för rekreation, så kan jag direkt säga att så är det inte. Eller så anser många att reparationsarbeten är rekreation. Ja, så säger faktiskt en mig närstående person som jag besökte idag. Där var minsann humöret uppe och både hyvel och borr fick jobba - och visst blir det fint!

Men för att arbetet ska fungera smidigt och lämna ett gott resultat för mödan, är det viktigt med bra verktyg, fick jag höra.

Ja, ja... jag köper det.  :)

För övrigt anser jag att det är enklast att skaffa verktyg på nätet! Så är exempelvis sajten verkter jättebra, för där är leveranserna snabba och de har det största urvalet av kvalitetsprodukter. Du kan exempelvis välja mellan 2.000 elverktyg och mer än 6.000 tillbehör! Då är det smidigt att kunna jämföra och läsa på i lugn och ro, utan att behöva göra bort sig inför någon snusförnuftig och stressad försäljare. Att det sedan finns många kampanjer och priserna är konkurrenskraftiga gör att även den som inte är rädd för butiksförsäljare klokt nog väljer nätalternativet. Det blir helt enkelt pengar över till annat som behövs i reparationsarbetet. Ja, eller till lite avkoppling, när väl reparationsarbetet är klart.

Själv får jag - lätt rodnande - emellertid erkänna, att jag nog känner mig aningen vilsen bland verktygen och kanske liknar jag den klassiskt bortkomna damen i järnaffären, om ni minns någon gammal sketch av den typen?

- Hm, jag skulle vilja ha en sådan där manick som ser ut lite som en... virknål, fast tvärtom och mycket större...  

 Det är inte alltid lätt att veta vad alla prylarna heter på fackspråk. Men tro ändå inte annat än att jag faktiskt äger både hammare och en del andra verktyg och dessutom; jag kan även slå i en spik. Om jag måste.  :)

Den här bilden tog jag idag på några av prylarna jag träffade på... och då blir det genast lite svårare. Min fråga till er är: Vet ni vad dessa saker heter och vad de används till?  :)

Jag vet. Nu.3 kommentarer:

 1. Jag tror att det är geringssåg, sliprondell och planhyvel :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill inte avslöja svaret ännu, för då kommer de andra att fuska. :)

   PS. Kunde du alla de där fina orden själv... eller frågade du Anders? :D

   Radera

Tack för din kommentar!