2013-08-30

Tiden och jag är inte i balans

Ja, vad skulle jag säga om min tystnad? Kanske säger rubriken till detta inlägg det mesta, eller åtminstone tillräckligt?

Den här sommaren har varit så underbart skön, en verklig ynnest, en stor gåva att njuta av... så jag har helt enkelt blivit ordlös, men varit full av känslor och upplevelser. Små som lite större.

Men snart får vi lägga sommaren till handlingarna och hösten börjar så sakteliga smyga sig på. Kvällarna börjar bli allt mörkare, luften aningen fuktigare och solens strålar har tappat i intensitet. Vi glider med i den ständiga förändringen, vare sig vill vill det eller ej.

Jag promenerade med ett par väninnor utefter Vätterstranden en stund igår. Dagen var som gjord för en sådan aktivitet; med en blyg sol på himlen och endast några lätta vindilar kittlande på huden.

I rättvisans namn ska det sägas, att dessa bilder ingalunda är karaktäristiska för hur det ser ut idag, för det mesta är fortfarande grönt och sommarlikt. Men, bilderna ger ändå en föraning om vad som komma ska, för inte beror dessa färgskiftningar rimligen på torka eller vad tror ni?


Snart är vi inne i september, tiden är mogen frukt, som eftertänksamhet efter sommarens fester. Kanske dags för bitterljuv vemod medan vi dröjande sorterar sommarintrycken in i minnenas arkiv. Jag har precis skrivit en etikett till min sommarmapp: "Sommar 2013 (underbar)", för så kommer jag att minnas den.


Förhoppningsvis har jag några läsare kvar fortfarande trots att jag så kraftigt försummat denna blogg. Jag hoppas också att ni alla har haft en skön sommartid och att ni är väl förberedda inför höstens ankomst.

8 kommentarer:

 1. Naturligtvis så har du mig kvar Aila!:)
  Ibland är det bara så skönt att pausa. Allt ska ju "sitta" rätt för att det ska kännas bra.
  Jag tror att det är torkan som är största boven ännu, annars brukar ju kylan färga hösten röd. Här är höstligt bara värre redan, p.g.a. torka. Vi har inte fått många millimeter överhuvudtaget denna sommar. Allt som allt tills idag ca 25mm på hela sommaren. Men snart klagar man åt andra hållet igen. Oj, vad det regnar och regnar:)

  Ha det gott!
  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 2. Trevligt, Karin!

  Dessa träd/buskar stod väldigt nära vattenlinjen, så de borde ha fått vatten. Men det är inte alltid lätt att förstå sig på naturens gång. Höstgranna var de i alla fall och rent estetiskt är ju hösten underbar.

  Det har inte regnat mycket här heller, men bara några kilometer härifrån var det översvämning i samband med ett åskväder.

  Kram tillbaka!

  SvaraRadera
 3. Här hos oss beror det definitivt på torka för vissa träd såg ut så redan i juli. Men visst, snart knackar september på och då går det fort!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu är det bara en enda sommardag kvar, enligt kalendern. Så fort tiden har rusat, alldeles för fort... Men, vad vore vi utan årstidernas förväxlingar? Lika bra att ta emot hösten med en välkomnande kram.

   Radera
 4. Härliga bilder - igen!
  :-)

  Vår sommar kommer jag nog att minnas som: Hektisk. Fast på ett bra sätt.
  Vi har varit ute på resande fot i sju veckor, en i Sverige och resten i USA. HUR många intryck som helst att smälta nu när hösten smyger sig på :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack..! :)

   Ja, såg att ni har varit borta nästan hela sommaren. Men det är ändå för varmt där, så. Vi har haft en sån skön sommar i år, så det har varit härligast att hålla sig inom landet.

   Räknar med att få läsa om fler intryck från er långa resa.

   Radera
 5. Visst har vi haft en helt underbar sommar. En sommar som är helt i klass med de somrar man minns som barn. Här på Gotland lär vi enligt SMHI få njuta av sommartemperaturer en månad till, men ändå går det ju oåterkalleligen mot höst. Träden får allt mer gulnande löv och jag tror inte att det bara beror på torkan, de vet vad som väntar.

  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, ja... i barndomen var det alltid fina somrar. Varje år. :)
   Idag har det regnat lite här, men nästa vecka ska bli fin, enligt SMHI.

   Ja, träden... liksom vi vet.

   Radera

Tack för din kommentar!