2013-09-01

Ny årstid, nya möjligheter...?

Höstens allra första dag och vädret anpassade sig så påpassligt efter almanackan. En dag som gjord för att lyssna på musik blev det och händelsevis - nej, avsiktligt - lyssnar jag just nu på detta vackra stycke av Frédéric Chopin. Varför inte dela musikupplevelsen en stund:

 

Regn är förutsättningen för liv och hösten är den naturliga efterträdaren när sommarens fröjder dansats klart och vi sitter här och uppdaterar vår livsdagbok.

Tonerna i Chopins preludium är ett vackert och vemodigt förspel, en hyllning för en tid då det fortfarande blommar i olika kulörer och då skörden mognar och lockar, men också en påminnelse om en tid som så sakteliga förbereder oss för den vintervila, som är villkoret för naturens återfödelse.

Jag sitter och halvdrömmer, gungar lite i stolen och får snart tända ljuset i rummet. Tittade för några minuter sedan ut genom fönstret och där möttes ögonen av ett nytt regndroppspreludium. Det är alltså inte något fel på kameralinsen. Men, men... medge att det faktiskt är ganska vackert, trots att regnet gått hårt åt bildskärpan?

Ny årstid, nya möjligheter.


8 kommentarer:

 1. Inte behöver det vara strålande solsken för att man ska kunna njuta av en vacker vy. Tvärtom och det visar ju ditt foto mer än väl.

  Jag gillar inte hösten något vidare och intalar mig själv att det ännu bara är sensommar.

  Tack för den vackra musiken!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönheten har olika ansikten, så sant... Här ser man det vackra som genom tårar.

   Trevligt att du gillade musiken!

   Kram!

   Radera
 2. Hösten och jag kommer väl inte så bra överens men visst kan den bjuda på många vackra dagar! Dessutom fyller regnet en funktion, speciellt efter denna torra sommar. Var sak har sin tid...

  SvaraRadera
 3. Är hösten så fin som idag, så var det inte alls svårt att älska den. Vilken precis lagom skön dag!

  SvaraRadera
 4. Tillbaka i bloggartagen, Aila, ser jag. Hösten på väg in, därom råder ingen tvekan. Chopin är alla tiders. Tack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi får se hur ofta det blir några inlägg här. Har en del andra projekt på G också. Är nog lite periodare när det gäller bloggen.

   Radera
 5. Här känns det faktiskt inte riktigt som höst ännu. Men det börjar glesna med folk en aning från den mest hektiska månaden, augusti.
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni börjar kanske få lite drägligare temperaturer snart och nog måste det vara skönt att slippa alla turisterna också.

   Radera

Tack för din kommentar!