2014-05-01

VAD ÄR DETTA FÖR TRÄD?

Tänka sig att det blev en riktigt fin eftermiddag denna Första Maj! Jag hade tänkt att vara lat och satte mig på balkongen med ett kryss och njöt. Då ringde det på dörren och grannfrun undrade, om vi inte skulle ta en promenad.

Jo, klart att vi skulle! 

Sagt och gjort, ut kom vi och riktigt skönt var det; precis lagom promenadväder. Vi gick runt och tittade på blommor, buskar och träd och mycket finns det att beundra och titta på just nu. Vi lever mitt i ett naturparadis, både när det gäller denna trakt och denna årstid, så är det.

Men, det uppstod ett litet problem som jag hoppas att någon bloggläsare kan hjälpa mig med. Vad är det för träd i den översta bilden? Den växer intill lönn och hägg, men ingen av oss vet namnet på trädet. Tyvärr är inte bilden särskilt bra, men den som känner igen trädet kan förhoppningsvis ändå se tillräckligt.


13 kommentarer:

 1. Det här borde jag naturligtvis kunna men tyvärr inte. Tittar in igen och hoppas på att någon annan vet :-)

  trevlig kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis min åsikt, det där borde jag kunna... Hoppas nu att någon kan hjälpa oss!

   Radera
 2. Vilken härlig första man promenix, vackra bilder du fått. Hmmm, kan det vara en alm högst upp? Tycker mig känna igen fröerna som sedan dalar ner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hundan vet, om inte du har rätt, tack så mycket! Det är nog en alm, i ett speciellt skede. Det såg så fint ut med dessa fina klasar i grupper och så har de lite frö inuti också. Har aldrig tänkt på detta tidigare.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Jag kan inte komma på vad det är för träd. Det gröna, är det blad eller blomställningar, det ser väldigt konstigt ut, men jag satsat trots allt på att det är en skogslönn.
  Ha en skön kväll!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lönnen ser annorlunda ut, så jag tror faktiskt att vi fått svaret redan. Det är en ALM. Har aldrig upptäckt hur den ser ut under våren.

   Kramar och sov gott!

   Radera
 5. En gång kunde jag en hel del av träd i naturen, men icke. Ingen hjälp från mig heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är irriterande att inte kunna, blev nästan "besatt" och skulle få reda på detta. :) Som alltid, så vet bloggläsarna det mesta.

   Radera
 6. Almfrön är jättegott i sallad - smakar lite som nötter. De är som bäst nu, så som de ser ut på bilden. När de blir bruna är det försent.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, borde kanske testa. Det trädet var verkligen så vackert och jag är så glad att jag numera vet att det är en alm.

   Radera
 7. Träd är inte min starka sida (heller ;-) ) - men jag tycker att det såg fint ut :-)

  sv: Vet inte hur valborg/första maj firades i Spanien i år, vi befinner oss nämligen i Sverige :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, trädet såg ut så, att jag var tvungen att veta vad det var för träd. Så annorlunda.

   Oj, är ni i Sverige?! Hur har jag kunnat missa det, läser ju hos dig rätt ofta.

   Radera

Tack för din kommentar!