2015-01-23

JAG ÄLSKAR MIG SJÄLV!

Vanudådå? Älskar mig själv, så att det behöver rubriceras? Har denna kvinna floppat ur helt och hållet nu?

Nej, hoppas verkligen inte det. Men, du hade också älskat mig, om du hade ätit frukost med mig idag...

Men, för att börja från början, så var det så här:

Igårkväll fick jag för mig att jag skulle baka samosas och polarbröd à la Aila, trots att klockan var ganska mycket. Men det där med tiden är ju ett begränsande påhitt, resonerade jag... och satte i gång.

Hade redan filodeg i kylen, så behövde inte ge mig på den tidskrävande och svåra konsten att få fram dessa lövtunna degplattor. Så det var bara att göra fyllningen och sedan vika ihop. Testade lite olika vikningar, men det fick gå snabbt. Klockuslingen tickade faktiskt även för nattugglan.


För att återkomma till det där att älska mig... så blev bröden så vansinnigt goda (jo, klart att jag provsmakade, trots den sena timmen), att jag längtade något otroligt till frukosten, när jag gick och la mig.

*   *   *

Nu är jag i det lyckliga tillståndet att frukosten är intagen. Ja, jag älskar fortfarande mig själv. Hm... eller, rättare sagt, åtminstone mina nattliga bakverk.

Jo... och självklart är bröden helt fria från animaliska ingredienser.

Har du några favoritbröd?

Trevlig fredag!

10 kommentarer:

 1. Du kanske var väldigt hungrig nu när du avstår från alla animaliska ingredienser? Själv hade jag nog inte tyckt att brödet var lika underbart om jag inte fick bre smör på. Smör som jag älskar.

  Visst får man älska sig själv, jag har till och med en bok med rubriken "Älska dig själv" i bokhyllan. Men jag läste den inte så noga, jag är rätt nöjd med mig ändå. Fast jag håller med dig om att man verkligen blir extra nöjd med sig själv när man har bakat något som blir lyckat.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är aldrig hungrig, är så nöjd med min mat! Ofta saknar jag till nästa måltid, bara för glädjen att få äta. Man behöver inte ha smör på brödet, det finns ju annat.

   Jag har också den boken, minns inte så mycket av den. Rubriken här var mest lite på skoj, som att tala om hur duktig jag varit. :)

   Kramar och trevlig helg!

   Radera
 2. Jag bakar inte själv - för husefridens skull. Det går alltid åt skogen och då blir jag sur och grinig. Och till råga på allt ARG.

  Men jag älskar bröd. Särskilt hårdbröd. Mini rågrut, extra brungräddat. Det är min absoluta favorit :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då behöver du nog öva lite till då, för det egna brödet är så mycket godare.

   Apr det hårda brödet, så brukar jag baka fröknäcke och det blir så otroligt gott. Kan äta det som godis.

   Radera
 3. Ja, det har jag! Min absoluta favorit är en ostbulle från Lidl! Annars handlar jag aldrig i den affären men ostbullarna... Mmm... Fast till vardags blir det alltid Vasa frukostknäcke!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk... ibland kan man snöa in sig på en viss sak i någon butik, där man inte handlar i vanliga fall. Då bara måste man... måste! :)

   Radera
 4. Underbara Aila! Hade mer än gärna kommit för att njuta av både bröd och sällskapet ifall vi hade bott lite närmare varandra.
  Jag älskar också mig själv när jag får njuta av mitt goda surdegsbröd varje morgon. Nästa satts så blir det valnötter, loppefrö och tranbär i. Längtar redan!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det hade varit toppen att "dela en kopp" eller så.

   Bakar också med surdeg och det blir så vansinnigt gott. Brukar också baka fröknäcke och sedan äter jag mig fördärvad. :)

   Kram!

   Radera
 5. Ser verkligen gott ut. Jag bakade ju förra veckan, rågbröd vilket jag aldrig gjort förr, och inte blev det särskilt lyckat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara att testa igen, blir säkert lite bättre för varje gång. Testa dig fram lite med olika kryddor i brödet. Man kan också ta ex potatis, morötter, solrosfrön eller vad man tycker om.

   Radera

Tack för din kommentar!