2015-01-30

Fredagskänslor och statyer


Det går att göra även en grå fredag till en trevlig dag! Bland annat kan man gå och äta en god buffé med en trevlig väninna och prata och skratta bort både nattens (ringa) snöfall och Vätterns pinande januarivindar till varm trivsamhet.

Sedan kan man ju dessutom nörda till det lite med den alltid medföljande kameran, trots att ljusförhållandena inte var de bästa och att fötterna blev lite blöta i snöslasket.

På bilderna syns bland annat en av Jönköpings senaste kultursatsningar, nämligen en gammal alm i Rådhusparken som ansågs så farlig att den skulle sågas ner. Men i stället fick den bli trollstaty helt i John Bauers anda. I mitt tycke en trevlig lösning. Tittar du noga, så ser du, förresten, att trollet har ett par tändstickor med sig, så som sig bör i den gamla tändsticksstaden.

"Harpolekaren och hans son Gunnar" befann sig i nämnda park även idag och tänk, att stackars Gunnarpojken var fortfarande helt utan kläder! Förstår verkligen inte vad den där pappan tänker på! Nästa gång ska jag bestämt ta med mig en värmande pläd till pojken. För värmen och för anständigheten.  :)

8 kommentarer:

 1. Märkligt att pappan fått kläder på kroppen. När inte lillpojken fått.

  Trevlig lördag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen rättvisa där, inte! :)

   Trevlig lördag får det bli. Hos dig, också!

   Radera
 2. Vilket trevligt sätt att bevara det gamla trädet på. När det gäller pojkstackaren gör du helt rätt. Klart att han måste ha en filt på sig när vädret är som det är ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag gillar också initiativet. Vi slapp ju krama almen också. :)

   Har redan bestämt vilken filt pojken ska få.

   Radera
 3. Kul "tilltag" där med almen! Här har det regnat och blåst idag. Regnet har i och för sig upphört, men det viner som tusan där utanför fönstret...
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gillar almtrollet... eller trollalmen, hur man nu vill.

   Vi har bara lite snö, men nu började det snöa igen. :(

   Radera
 4. Fint med några foton från min gamla "hemstad" Jönköping. Vete katten om jag någonsin var och tittade på Harpolekaren och hans son. Hade nog med jobb på andra sidan stan och småbarn hemma.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket man inte ser och kan i sin egen stad. Upptäcker ständigt nya saker.

   Kram

   Radera

Tack för din kommentar!