2015-02-09

Kung Bore är på semester

Vi här uppe i norr är ett tufft folk, för inte behövs det så mycket mer än lite solsken förrän jackorna åker av redan i februari och uteserveringarna fylls av vårlängtande fika- och matgäster.

Så här såg det ut på flera ställen i Jönköping idag och helt plötsligt var staden full av leende människor. Jag märkte hur jag själv började gå med lite extra lätta steg, nog också åtminstone lätt leende.

Jag tror nästan att kung Bore är på semester. Förhoppningsvis på en långresa, för ingen såg ut att sakna honom.


Piren - där stadens riktiga sommarrestauranger finns i en lång rad - befann sig emellertid fortfarande i vinteride. Det var tyst och stilla på kajen, men himlen och Vätterns vatten lyste och blänkte så vackert, tydligt tävlande om den vackraste blå nyansen för dagen.


Vi får naturligtvis vara medvetna om riskerna för kung Bores lömska och vresiga återkomst, men denna vetskap kunde inte heller hindra en väninna och mig från att njuta av denna underbara februaridag. Vi startade med en god grön lunch, drack kaffe i lugn och ro och bestämde oss sedan för en extra välgörande efterrätt: En promenad runt Munksjön.

Sjön var full av speglingar och ibland kunde man knappt se, att vi befann oss vid en sjö. Den var helt enkelt "proppfull".


Här och där vid strandkanten fanns det små vackra konstverk av is, som små smycken.

Vi gick också förbi buskarna där stadens småbarn kan lämna sina nappar, när de blivit "stora". Där hänger många, många nappar i olika färger... som de vackraste vårblommorna.


10 kommentarer:

 1. När jag var hemma hos min mamma i dag var det 7 grader vart. I huset över gatan satt ett par på balkongen och drack kaffe :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det fantastiskt! Jag har en inbyggd balkong och det hade säkert gått att fika där också idag. :)
   Men, det kan komma bakslag.

   Radera
 2. Härligt med varma och sköna dagar :-) Fantastiska spegelbilder!

  Här regnar det idag igen... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en lika fin dag idag. Ska nog ta eftermiddagskaffet på balkongen. Men, först en solskenspromenad.

   Det regnar nog inte så länge, Ama. :)

   Radera
 3. Kung Bore har nog gett sig för säsongen. Hoppas.
  Fint i Jönköping - ett utflyktsmål i sommar. Har nog faktiskt bara besökt IKEA där. Och det ser ju inte stort annorlunda ut än i Göteborg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det får vi verkligen hopps!
   Det finns mycket mer sevärt än IKEA här, så ni har mycket att se fram emot. Bland annat har vi tre sjöar inne i stan. :)

   Radera
 4. Härliga bilder - den med speglingen i Munksjön är helt fantastisk! Bra med nappträdet! Nej, här uppe är det inga uteserveringar på gång. Fast jag har förstås inte varit inne i stora staden - där kanske de har börjat med detta. Skönt och soligt har det i alla fall varit idag även hos oss härute på vischan.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skiljer nog inte så mycket mellan våra städer, men jag kan tänka, att det finns lite mer snö ute på landet.
   En helt underbar dag idag också, bara att ta emot!

   Kram!

   Radera
 5. Tack för alla härliga foto! Jag ler också nu :-) Jag har också möts av leende människor de dagar vi hade sol. Konstigt att vi är som blommor då solen tittar fram, vänder ansiktet uppåt istället för nedåt.
  Vi kommer att få många tillfälle att njuta framöver ;-)

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tänk, jag tror också att vi kommer att få många underbara dagar att njuta av. Precis som blommor kommer vi att vara, söta och med blicken mot solen. :)

   Kram

   Radera

Tack för din kommentar!