2015-03-08

Jaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Ja! Jaaaaaa!

Då är de alltså här, vårens första blåsippor! Det är lika underbart att hitta de första varje vår, om inte snäppet härligare för varje gång. Känslan blir ju så intensiv.  :)

Jag gick ut i det underbara vårvädret med förhoppningen att eventuellt få syn på åtminstone en liten blåsippsknopp, men säker var jag inte.

Så jag gav mig lugnt ut mot min favoritbacke och väl där satte jag mig på en gammal bänk ett tag och tittade ut över sköna Vättern samt lät solen smeka min vinterbleka hud med en D-vitamindos. Till slut reste jag mig, gick sakta, med sökande blick på gamla löv, sly och lösa kvistar. Först såg jag ingenting intressant och var nästan på väg att ge upp, men sedan såg jag plötsligt en liten blå blygis intill en mossbevuxen sten. Sedan blev det - så som så ofta händer - den s.k. "ketchupeffekten", för det fanns hur många sippor som helst!

Resten förstår ni... jag gick omkring småtrallande, yrade flitigt med kameran och kände sann lycka. Ja, lycka... för de första vårblommorna är ett under som bevisar att lyckan finns.


Vättern och himlen hade ungefär samma färg idag och de smälte ihop som om var de av samma element.


5 kommentarer:

 1. Åh, vilka underbara tecken på vårens ankomst! Så lite sol på det och allting känns så gott :-)

  Trevlig söndagskväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu är det mörkt, men jag trallar lite fortfarande. Kändes verkligen underbart.

   Radera
 2. Underbara bilder! Kanske blåsipporna har kommit till vår blåsippsbacke också? Får utforska det nästnästa vecka när jag kommit hem från Stockholm.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa, de första bilderna blir alltid så härliga, för de är ett bevis på hur naturen vaknar.. och att vi går en så härlig tid till mötes. Det finns förväntan i varenda blomma.
   Du kommer säkert att hitta några också, men ha det mysigt i Stockholm så länge.

   Kram

   Radera
 3. Åh vad härligt! Vårkänslorna spirar verkligen i det här inlägget :-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!