2015-04-19

KAN DU HJÄLPA MIG?

Det blir inte alltid som planerat... Det fick jag uppleva ytterligare en gång idag, när det tänkta födelsedagskalaset fick skjutas fram på grund av magsjuka hos ett barnbarn. Tråkigt, men sådant händer.

Så då fick jag helt plötsligt en helt oplanerad eftermiddag. På något sätt lyckades jag vinna matchen mot latmasken och gav mig ut i skogen. 


Det var förvisso inte vilken skog som helst i dessa dagar! Markens vita sippmatta var fullkomligt bedårande, så det var bara att sätta sig på en stubbe och låta ögonen vandra. Grönskan var också redan mycket tydlig bland de yngre träden, däremot verkade de gamla ekarna avvakta och tycka att hets är hets och helt onödigt. Men, snart.. mycket snart kommer även ekarna att ta fram sommarkostymen.


Mitt i alla vitsipporna lyste gullpudran som ett pikant inslag vid en liten bäck som söker sig ringlande igenom skogspartiet.

Kanske inte vackrast i skogen, men helt klart det mest spännande blev ändå dessa två varelser, som såg ut att utöva någon form av rituell dans, till ackompanjemang av några entusiastiska fåglar. Jag smög försiktigt fram, stannade till och tittade med stora ögon ett tag, men sedan började jag tänka... Vad ääär det för varelser?! För tänk, om de kan bli farliga! Klokt nog, gjorde jag mig snabbt så liten och osynlig som möjligt och tassade sedan ljudlöst därifrån.

Ja, faktum är att jag darrar lite fortfarande... Är det någon som kan artbestämma dessa?


4 kommentarer:

 1. Vilken häftig och levande stubbe! Det först jag kom att tänka på var en elefant men de hör väl hemma i varmare trakter...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, tror också det... elefanter är de inte. Får nog ringa någon expert på Naturvårdsverket eller ngt.

   Radera
 2. Vad häftigt! Det måste vara deras förtjänts att våren kommit, ser ut som om de dansar in våren.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog dansar de alltid! Du har nog rätt, vi får tacka dem för våren!
   Kram

   Radera

Tack för din kommentar!