2015-04-23

HATADE ELEGANSER


Träffade på dessa skönheter igår, när jag var på väg till en lunchträff. Jag tycker att de är så otroligt eleganta och vackra att titta på. Naturens under, bland så många andra.

Jo, jag vet... många hatar dessa stora gäss! De "bajjar" ju... samma behov som vi alla djur har. Men människan, den utan konkurrens absolut värsta nedskräparen av alla levande varelser på denna planet, vill bestämma över alla andra. Döda dem, jaga och släng dem på grillen, ropar man.

Jag ställer mig nog på gässens sida, de har samma rätt till livets under som vi. Dessutom bryts ju deras utsläpp snabbt ner på ett naturligt sätt, vilket inte metall- och plastskräp, cigarettfimpar och liknande gör. För att då inte tala om alla industri- och oljeutsläpp...  

10 kommentarer:

 1. Visst smutsar de ner men jämfört med oss människor är det ingenting! Jag gillar dem skarpt :-)

  SvaraRadera
 2. Det bästa jag läst på länge! De har flyttat vuxenskolan här i stan, den ligger nu mera ett stenkast från mitt nya hem. Där är så skräpigt, men alla dessa fimpar gör mig galen, över allt ligger de. Jag är så hornagubbens irriterad på denna nedskräpning som människan är boven över. FY KÄMS!!! Jag skulle vilja gå runt och daska till folk på fingrarna när de slänger saker runt sig....Hahahaha....det var skönt att få ge utlopp för min ilska.


  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina rader, för precis så där är det! Särskilt nu på våren när allt kommer fram. Sedan klagar man på djuren... Jag är lika arg som du.

   Kramar!

   Radera
 3. Så klart att människa skitar ner mest. Djuren har ju inte så mycket mer än sin egen träck att komma med. Vi har så mycket tok för oss.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Människan ser kanske inte sin egen dumhet eller så hoppas man bara, att det ska ordna sig. På något sätt. Sedan.

   Radera
 4. Jomenvisst är dom vackra! :-)

  SvaraRadera
 5. När människan anser sig vara livets krona och stå över allt annat levande så ser hon inte hur hon själv skitar ner och förstör vår miljö och allt levande.
  Fåglarnas träck förstör inte, det gödslar jorden.
  Det är synd om människan sa´någon klok prick en gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är sorgligt med människors aktiviteter för att förstöra hela planeten, samtidigt som man klagar på djur för att de har sina naturbehov... som består av naturmaterial.
   Var det inte Strindberg som sa det där, förresten?

   Radera

Tack för din kommentar!