2015-05-05

Innan det är för sent

Magnolia, min magnolia,
nu är du här,
du min skönaste vårdröm,
mina ögons blommande ädelsten.
Du i mitt hjärta.

Ungefär så känner jag när jag ser en blommande magnolia. Vid den här tiden inkluderar jag vissa gator i promenaderna för att få en titt på vårfavoriten. Det finns ett antal att välja på här.

Idag fick det bli den här rosa skönheten, med Huskvarnabergen i bakgrunden. Mycket vackrare än så kan det knappast bli.

Tyvärr blommar magnolian ut alldeles för snabbt, så då är det viktigt att njuta av den innan det är för sent. Ett sätt att förlänga njutningen, åtminstone delvis, är att med kamerans hjälp ta med sig hem några av blommorna. Idag delar jag dessutom generöst med mig av blommorna, så var så god, kära bloggläsare.

8 kommentarer:

 1. Magnolior är verkligen vackra men precis som för vårt japanska körsbärsträd är blomningen kort. Men man njuter så länge den varar...

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har en körsbärslund en bit härifrån, men där har det redan blommat så gott som helt färdigt. Med platsen var som en dröm!

   Radera
 2. Tack Aila! Här hos oss vet jag att det finns ett antal trädgårdar i Mariehamn som har magnolia, men det är nästan en ovanlighet på våra breddgrader. Men där den har skydd för vindar och kall nordan klarar den sig rätt så bra.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är otroligt fin där den trivs, men kan tänka mig att den vill ha ett skyddat läge där. Lite ömtålig är den allt. Den kan dock bli ett stort träd med tiden, har en granne här som har en magnolia som är lika hög som deras hus.

   Kram!

   Radera
 3. Tack för att du delar med dig av dom vackra blommorna! Lavendlar, va? ;-)

  SvaraRadera
 4. Vilken vacker blommande ädelsten. Älskar den färgen på magnolia, tycker i och för sig att min rosa också är väldigt vacker.
  Så fin dikt! Den värmer.
  Nu är jag hemma från min konferens som varit mycket trevlig med fantastiska fina möten. Träffade även min bloggkompis Soffie.
  Vi ska försöka öka cyklandet här i vår vackra stad och där av denna tripp till Karlstad där vi skulle få lite inspiration till vårt kommande cykelarbete. Mer om detta kommer på bloggen framöver.
  Ha en fantastisk fin fortsättning på dagen!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Magnolia är vacker, oavsett färg. Nu passar denna färg väldigt bra där trädet står, blir så fin kontrast mot bergen.

   Så härligt det låter med den sortens "cykelfrämjande". Ser fram emot att läsa mer... kanske, så att även jag ser till att punkan på min cykel blir fixad. :)

   Här har det duggat, men hoppas på en finare eftermiddag.

   Kramar

   Radera

Tack för din kommentar!