2015-05-01

Allt kan hända kring Valborg

Sköna maj... javisst, i varje fall i almanackan. I verkligheten ligger dimman/diset tätt över nejden. Vättern är borta liksom grannhusen - bortsett från de allra närmaste.

Det blev inte heller någon majbrasa med vårsånger för min del. Ett riktigt hällregn i kombination med hårda, piskande vindar under sena eftermiddagen hjälpte till att fatta beslutet att stanna inomhus. Ovanligt gott och ombonat för att vara Valborgsmässoafton, alltså.

Desto gladare var jag, att promenaden lite tidigare under dagen blev av. Särskilt trevligt var det att bli uppvaktad av dessa eleganta herrar med glansiga kepsar och vackra halsringar. Faktum är att de började duellera och jag är säker på att det var om mig. Under Valborg är det mesta möjligt, fortfarande.  :)


Körsbärslunden vid Mjölkafållan var en oas i blom. Frågan är hur träden ser ut idag, efter gårdagens störtregn? Med facit i hand syns det tydligt på himlen, att ett oväder är på ingång, förresten...


På Esplanaden i centrum blommar det i överflöd just nu. Blev sittande en god stund på en bänk och lät ögonen vandra från blomma till blomma.


Orange verkar vara populärt i vår. Märkte det även när jag var och tittade på vårkläder för ett par dagar sedan. Inte för att jag är så mycket för mode och sånt, men det blev i varje fall ett par nya brallor och en tunika i trendfärgen. Garderoben var "tom" nämligen.


Trendiga tulpaner fanns det också gott om. Plattan längst framme är till minne av Björn Afzelius, bygdens son.


Där får denna trendiga kvinna sätta punkt för idag och börja tänka på frukosten. Lite senare blir det ett födelsedagsfirande i familjekretsen. I orange.  :)

Trevlig start på månaden maj!

10 kommentarer:

 1. Trevlig Första maj Aila!
  Ljuvliga bilder i din blogg idag!
  Här var det uppehåll hela Valborgsmässokvällen, men med mycket blåst,
  så vi satte oss ner på kökstrappan med fårskinn under rumporna och filtar runt oss och bara njöt av våren och ljuset.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade lite tur som hann ta majbilderna innan ovädret bröt ut. :)

   Ja, man kan fira på många olika sätt! Det blir maj och fortsatt vår i alla fall. Hoppas att den blir fin för er!

   Kram och fortsatt fin Valborg!

   Radera
 2. Björn Afzelius som gick bort på tok för ung var och är en av mina personliga favoriter.

  Hoppas att det blir ett trevligt födelsedagsfirande i dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Afzelius hann göra många fina sånger, synd att han inte hann med fler.

   Är säker på att det blir ett trevligt kalas!

   Radera
 3. Även jag insåg att stugans värme blev för trevlig för att ge mig ut i regn och snålblåst under valborg. Helt ärligt så kröp jag ner i sängen redan kl 20.00 jag var nog riktigt sjuk när detta hände senast. Regnet smattrade på utanför och där låg jag och hade det bra. Jag summerade dagen och kände mig väldigt nöjd och jag hann nog inte tänka mer än så för sedan kom John Blund och det var jag inte ledsen för, jag hade en underbar dröm.
  Såg dokumentären från Björn A liv för ett tag sedan, många fina texter han fick till under sin tid.

  Tack för alla fina foto på fina blomster! Svårt att se sig mätt på allt fint.
  Snällt att du erbjuder dig att måla, men det är min belöning efter den tråkiga skrapningen så den får ingen ta ifrån mig :-)

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bäddade ner mig rätt tidigt också, med korsord, bok och laptop och det var definitivt inte det sämsta Valborgsmässofirandet jag varit med om. Riktigt ombonat och skönt. :)

   Kunde tro att du vill göra målarjobbet själv och inte släppa in mig som bara vill "briljera". Fast ja, självklart förstår jag dig och unnar dig glädjen också. :)

   Kvällskram!

   Radera
 4. Jag gillar orange jättemycket! Nästan lika mycket som rött... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ser pigg och glad ut i både orange och rött. :)

   Radera
 5. Vi tillbringade också valborgsmässoaftonen i stillhet, som det heter. Ingen brasa här detta år. Visserligen regnade det inte men det var kallt och blåsigt och jag kände inte för att gå ut som man säger numera...
  Visste inte att orange var modernt igen - så bra. Då kan jag plocka fram mina två tröjor som jag har i den färgen.
  Här har det också ösregnat hela dagen - får hoppas på att det blir lite bättre väder i morgon så man kan gå ut på en promenad. Det har blivit mycket stillasittande de senaste dagarna.
  Kram från Ingrid som önskar dig en skön fortsättning på helgen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, nu på kvällen är det lite bättre väder och förhoppningsvis får vi en trevlig söndag. Hade ev tänkt grilla med en kompis och då vore det gott med lite sol.

   Känner också att det blivit lite för mycket stillasittande, så nu vill vi ha lite lagom sköna promenaddagar.

   Kram!

   Radera

Tack för din kommentar!