2012-08-14

En underbar skolstart

Igår började lärarnas arbetsår här i vår kommun och även om många kanske varit aningen missnöjda med semestervädret, är ett sommarlov alltid lite magi för lärarna. Därför kändes det säkert lite vemodigt i många lärarhjärtan att återvända till skolan.

För min del blev det däremot en mycket trevlig skolstart. Vi var fem stycken glada "gymnasietjejer" som samlades ute på landet kring god mat, trevligt prat och mycket skratt. Inga rektorer så långt ögat nådde, heller... :) Däremot lyste solen så vackert på det skönt glittrande vattnet i sjön, så vi bänkade oss en stund vid strandkanten och bara njöt av stunden, livet, friheten.

DN I

13 kommentarer:

 1. Vad kan vara bättre än det? Låter så skönt att bara vara, njuta av frihet och livet som så.
  Fortsätt så Aila!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det ska jag gärna göra; fortsätta att ha det gott!

   Radera
 2. Som pensionär gläder jag mig mycket över skolstarten som jag inte längre måste delta i. Däremot kan jag sakna höststarten som kantor och mötet med min gamla kyrkokör.

  Kul initiativ att samla gamla kolleger till en privat skolstart med god mat och gamla minnen att diskutera och bara njuta av livet!
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du förstår precis hur vi kände oss. Det var verkligen mycket trevligt att ses och få prata själva utan inblandning av några rektorer.

   Kram tillbaka!

   Radera
 3. Smart grej att göra! Nästa gång kan ni ju bjuda in nån rektor att hacka på ;-)

  sv: Vi hade ganska planerat var vi skulle bo och flyg/båtresor. Resten var improviserat. Och jättelyckat. Det kommer nog mera från resan är jag rädd... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja... tack för tipset. Vore kanske skönt att äntligen få säga hela sanningen. :)

   Ser fram emot mer Irland, inga problem... intressant.

   Radera
 4. Vilken perfekt start på höstterminen ;-) Önskar min hade sett ut så också! Hoppas resten av "ditt läsår" avlöper lika trevligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag lovar att göra mitt yttersta. Ambitiös har jag alltid varit. :)

   Radera
 5. Oh så mysigt! Det är så det ska var när det är som bäst :-)
  Nu hoppas vi bara att det fina vädret stannar och ska det regna kan det göra det på natten.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åtminstone denna dag börjar med solsken, bara att tacka och ta emot. Fortfarande sommar.

   Kram

   Radera
 6. Aha, det var alltså en sån skolstart! Va festligt! Undrade först hur det gick att få till en sån kick off. Jag har i alla fall börjat på riktigt och det är inte helt fel heller. Förra året jobbade jag 80 % och nu jobbar jag bara 60 %. Har valt att lägga det måndag, onsdag och fredag. Ska bli spännande att se hur det fúnkar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog ganska klokt att trappa ner som du gör. Fler borde få den möjligheten under de sista åren, för det är ofta slitigt i våra skolor. Tror att det blir jättebra för dig!

   Radera
 7. Trevligt att ni kan njuta av er frihet. Det är er väl unt efter ett liv i skolans tjänst! Verkligen inte en sinekur att vara lärare idag. Kanske ni ändå saknar elevkontakten, det är ju alltid positivt att kunna bibringa unga människor något. Det finns så många trevliga bland dem!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!