2012-08-06

Konsten att semestra billigt

Idag har det regnat, mer eller mindre, nästan hela dagen och molnen ilar i hastig takt vidare, villiga att sprida sina droppar över nya nejder.

Då är det definitivt läge att låta bli att titta ut och i stället bara drömma sig bort. I lördags fick jag god hjälp, förresten.

Låt mig berätta, med dessa bilder, som i och för sig inte gör originalen rättvisa:


Med all respekt för lågprisflyg, sista-minuten-chanser, extrapriser på hotell och restauranger och annat som glädjer den ekonomiskt sinnade resenären, så undrar jag, om inte jag i lördags ändå gjorde det bästa semesterkapet.  :)

Min resa blev otroligt bekväm, skedde i trevligt sällskap, var informativ och stimulerande för alla sinnena. För hör bara: Resan började med välkomstkramar, fortsatte sedan med goda smak- och doftupplevelser... för att då inte tala om de underbara synintrycken, vilka presenterades av kunniga guider och avslutades med lokal smittande musik.

Som extra bonus, en spinnande katt i knät.

Hur kan man semestra så här underbart, frågar du kanske?

Jo, så här var det: Jag var inbjuden till son och sonhustru, nyligen hemkomna från mycket lyckad Madeirasemester. De visade helt oroligt vackra fotografier på storbild, bjöd på välsmakande madeiravin till ett mycket gott bakverk, också från Madeira. Det blev några sköna timmar hemma i deras vardagsrum, goa Morris som knäkatt.

Det kändes faktiskt nästan som om även jag varit med på resan, så stark blev totalupplevelsen. När jag tittade på de magnifika bilderna, skapade de associationer inom mig, om hur jag själv befann mig där uppe, på väg mot de sköna bergstopparna, med molnen svävande nedanför mig. Blommor i alla möjliga kulörer och former mötte mig överallt; i frodiga dalar som på kala stenblock.

Ja, jag kunde nästan känna stelhet i benen, men kunde sedan konstatera att den berodde på tyngden av Morris, som så vällustigt brett ut sig.

18 kommentarer:

 1. Madeira verkar vara en fantastisk ö, den har ju lite svensk anknytning genom botanikern Nils Dahlbeck som ju var en av pionjärerna på denna underbara ö. Har två böcker om Madeira, en om dess blommor på 400 sidor och en allmän guide om ön. Man blir verkligen inspirerad att åka dit!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alldeles bestämt borde man någon gång åka dit, innan man blir så skröplig att man inte orkar vandra alls.

   Vore kul att ta bilder på alla blommorna!

   Radera
 2. Madeira är helt fantastiskt!

  Jag förstår att du njöt av de fina fotona, av vinet och av de goda kakorna. Ett utmärkt sätt att semestra på.

  Vi var på den ön för många år sedan, i januari månad. Och vi njöt inte bara av allt vackert, alla vackra växter och all god mat, utan vi fick också goda vänner där (från Sverige) som sedan har varit och hälsat på oss ett par gånger.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har goda vänner som var där i januari förra året och det fungerade också. Lite mer regn dock, men mycket blommor och vackert.

   Min vistelse denna gång blev mycket bekväm. :)
   Kram

   Radera
 3. Inte blev det dyrt heller ;-) Madeira lär vara väldigt vackert har jag hört men själv har jag inte hittat dit. Men vem vet... Nu har även jag sett lite!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, det fina var just att slippa så billigt undan och ändå få en så fantastisk resa!

   Radera
 4. Låter som en riktigt trivsam och underhållande resa.
  Maderia var jag på i början på 70-talet och visst var där vackert. Kanske dags att bli uppdaterad via internet för många lägger ju ut semesterfoton.

  Resa billigt gör jag dagligen via TV och de engelska programmen "drömhem vid havet" och "en plats i solen, borta eller hemma". Inte helt fel att få se sig om och gå husesyn också.
  TV8 visar dessa program dagligen och i repris, så dom går inte att missa.

  Lugnet från Växtverket har fått respass...vilket hon inte alls begriper orsaken till...så var det med den saken. Men hon får väl snart ett annat passande jobb så det går säkert ingen nöd på henne och vår lilla näringsminister har fått chansen att visa vem som bestämmer.
  Nattiskramen, Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar hur många "Lugnet" det finns, egentligen? För det finns nog fler som strör pengar omkring sig, det är jag övertygad om.

   Blir illamående när jag tänker på dessa, så då är det bättre att tänka på Madeira exempelvis.

   Kram

   Radera
 5. Härligt! Jag kände genast igen Madeira och trodde att du hade rest dit så där bara, vilket du också hade gjort fastän du tog Morris med dig.
  Jag gör likadant ibland, reser iväg med teknikens hjälp.
  Idag regnar det här, mycket välbehövligt, för vi har torrt i markerna
  Ha en fin tisdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tänka mig att du blev varm om hjärtat, när du såg bilderna, även om de är ganska små, tyvärr.

   Det har regnat även här idag, vilket inte alls behövdes. Blir mer regn i morgon, sägs det. :(

   Radera
 6. Så absolut underbar semester! Har kört likadan nu i väntan på Mt Blanc vandring 2, men tyvärr utan katt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En katt var en mycket fin bonus, det måste jag säga. Blev i alla fall lite tyngd i benen. :)

   Radera
 7. Ett alldeles förträffligt sätt att resa på :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen... ni som sliter sååå på Irland!

   Radera
 8. Vad roligt att du gillade vår Madeira-kväll. Vet ju att det kan vara tröttsamt att titta på bilder annars, fast då brukar det röra sig om folk som tagit 100 bilder på sig själva där där stel-ler likadant på varje bild :P.

  Tycker absolut du ska åka till Madeira! Det finns så mycket att se där, och jag vet att du skulle älska det.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var jättemysigt och ni är verkligen duktiga på att ta bilder dessutom!
   Ja, jag skulle säkert älska Madeira. Frågan är bara, om mina ben skulle göra det. :)

   Kram tillbaka!

   Radera
 9. Rart av son och sonhustru att bjuda på semesterresa med katt och tilltugg utan att du behövde betala ett öre. Jag själv reser väldigt billigt när jag åker till Öland och hälsar på Mirrfamiljen. Jag slipper att laga mat och blir bjuden på alla evenemang och restaurangbesök - behöver bara betala Swebusbiljetten själv. Egen gäststuga och väckning av barnbarnen varje morgon och tillgång till egen sandstrand...
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, inte sant? :)

   Den där varianten med Öland låter ju också riktigt bra. Något får man väl offra och i ditt fall blir det Swebus.

   Kram

   Radera

Tack för din kommentar!