2012-08-15

I den bästa av världar

Idag vill jag ge vårt lokala sjukhus Ryhov en gladspark, för trevligt bemötande och en hyllning för fräsch och fin miljö.

Jag var nämligen ditkallad för mammografiundersökning. Inte för att sådana undersökningar kanske är så trevliga i sig, men detta blev ett besök som gjorde mig ändå glad. Dels hade de fått nya apparater, som inte alls klämde lika mycket som de tidigare, men framför allt kändes det så positivt med den ytterst trevliga personalen som dessutom hanterade det hela utan några extra väntetider.

Sedan tycker jag att vårt sjukhus är så fint! Utanför mammografimottagningen fanns det exempelvis en hel vägg med färggrant utsmyckade dikter av olika författare. Jag kunde inte låta bli att läsa dem alla och eftersom kameran fanns i väskan, förevigade jag ett par.


Det förekommer så mycket gnäll i Sverige, men vi bör nog ändå komma ihåg att vi bor i det bästa av världar! Det skadar inte med en påminnelse då och då. Det kan handla om diverse samhällsfunktioner eller natur... Nog har vi mycket att vara glada och stolta över.


Nu hoppas jag givetvis att även provresultatet är positivt.

19 kommentarer:

 1. Jag fick också kallelse idag och skall på undersökning om en vecka. Vi har massor att vara nöjda och glada över i motsats till många andra.
  Hoppas ditt resultat blir positivt!

  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, samma önskar jag dig.

   Det var mycket smidigt, blir så för dig också.

   Radera
 2. Jag har bara varit in i entren där men jag tyckte det såg snyggt och trevligt ut. När det gäller de där tuttklämmorna tror jag lite att det spelar toll vilken tid i månaden det är för hur onte det ska göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sant, visst kan man vara lite olika känslig. Men de berättade också att maskinerna har utvecklats och att de nya inte behöver samma klämstyrka. Skönt!

   Radera
 3. Det finns mycket inom svensk sjukvård som kan bli bättre men det finns trots allt mycket som är bra. Att bli kallad till olika kontroller hör definitivt dit!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag vet ju att du t ex fått se en del negativt inom vården och sådant finns, också. Fast jag tror inte att vårt land är unikt i det fallet.
   Den förebyggande vården är viktig.

   Radera
 4. Det kommer säkert att bli hur trevligt som helst, provsvaret.

  Det gör ont, men det är en riktigt bra undersökning, och viktig!

  Det som är lite konstigt inom sjukvården i stort (som jag har uppfattat det) är att ett negativt provsvar är positivt...
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hoppas verkligen på ett positivt - dvs negativt - svar. :)

   Det gjorde inte det minsta ont idag. Metoderna blir bättre och bättre!

   Radera
 5. Vi har en fantastisk sjukvård i Sverige. Det är i alla fall min erfarenhet så här långt ;)

  Även om man är övertygad om att man är fullt frisk, så finns det alltid en liten tagg av oro innan man får beskedet från mammografin. Håller tummarna för dig!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Ingrid. Oron gror så klart, eftersom så många drabbas. Men det är bra att få ett tidigt besked i sådana fall, för då kan de allra flesta botas.

   Kram tillbaka!

   Radera
 6. Så skönt med en röntgen som inte klämmer, hoppas vi också har fått en sådan tills jag ska dit nästa gång. Bra att ha kameran i väskan, det kommer alltid tillfällen att fotografera. Håller tummar och tår för ett gott resultat.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Lotta.

   Digitalkamera är verkligen en härlig uppfinning! Tänk så enkelt att ta, välja och vraka bland bilderna. Har så gott som alltid min lilla kamera med i väskan eller fickan.

   Kram!

   Radera
 7. Det känns viktigt att just sjukhus har fina dekorationer! Det finns så mycket oro hos människor som ska besöka dem och trevligt att ha något fint att fästa blicken på vid väntetider.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Något trevligt att titta på kan faktiskt stilla oro, det är så sant. Jag tyckte de där dikterna var så fina, så jag läste alla i hela korridoren.

   Radera
 8. Jag har ju legat på sjukhus för inte så längesen och blivit utomordentligt väl omhändertagen. Sällar mig därför till alla som berömmer vår svenska sjukvård. Bara det att man får ta emot besök när som helst är ju helt annorlunda än mot förr när det var strikt besökstid mellan kl 14 och 15.

  När det gäller mammografin var det en helt annan upplevelse nu än förr om åren då det kunde vara ganska smärtsamt när de klämde åt brösten. Det är ju bra att de kollar upp, även om man inte tycker att man har några symptom.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kunnande finns det och så alla dessa underbart vänliga människor! Trevligt att höra att även din upplevelse blev positiv, det behöver man i sådana stunder. Bra att sjukvård finns, men mindre bra att man behöver deras hjälp.
   Kram

   Radera
 9. Ann-Britt Forsman20 aug. 2012 17:30:00

  Visst är det bra att man blir kallad och kollad! Jag tycker inte heller att det gör så ont nu för tiden som förr om åren. Kanske blir man mer avslappnad på gamla da'r, även om jag tycker att det är en anspänning varje gång man är där och senare när man öppnar svarsbrevet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undersökningsmetoderna har tydligen utvecklats, samtidigt som det kanske också är precis som du säger... att även vi "utvecklats".
   Svarsbrevet kommer väl snart, ja.

   Radera
 10. Trevligt med ett fräscht sjukhus! Ofta kan de vara ganska nedslitna. Och väntetider på 30 timmar på en akutmottagning är definitivt inte bra!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!