2012-09-24

Att vandra i ljus och mörker

Det är måndag morgon...  och mitt huvud känns så lugnt! Tra-la-laaa... 

Helblå himmel, en värmande sol smeker min vänstra kind genom fönsterrutan, kaffe i muggen och morgonens datorrunda är startad. Inga tvingande planer, men en hel massa möjligheter inom räckhåll. Ungefär som att stå framför en välförsedd fruktdisk (Nej, inte gottedisken, har slutat med godis) och titta på de olika färgerna... känna dofterna och minnas smakerna... Skall jag välja den eller den? Ja, precis så kittlande känns det.


Livet är gott och jag tänker med en blandning av vemod och glädje på gårdagens promenad. Så vackert, men visst håller vi på att säga adjö till sommaren... 


Men, vi gör det vackert! Eller vad tycker ni om färgerna i bilden? Jag bara älskar dem. Älskar!Men varför får inte naturen vara så där vacker? Varför måste vissa människor sabba och förstöra? Ser de verkligen inte det underbara omkring sig, utan går i stället omkring i ständig frustration och mörker?

Jag menar, vad hade den här cykeln gjort för ont, för att den skulle bli föremål för slakt och plundring och som tack sedan slängas vårdslöst, där vid den vackra bäckkanten?


Ungdomligt oförstånd, tänkte jag sedan, uppgivet... Någon med noll kronor i fickan behövde kanske ett innerdäck och en sadel och kanske lite till och så råkade bara cykelstackarn finnas där, som ett vidöppet förråd med en GRATIS-skylt?

Jag suckade och gick vidare, hemåt.

Passerade sedan denna lilla återvinningsstation, där det går att lämna tidningspapper, kartong, glas och lite till. Jättebra!

Men när jag passerat tidningscontainern kände jag hur blodet började koka inom mig och ord som definitivt inte är lämpliga att skrivas på en anständig blogg poppade upp ur ett mörkt skrymsle i hjärnan.

För jag lovar, här handlar det definitivt om vuxna människor! Men se på vilket uselt sätt de är vuxna!!! Hur kan någon ha mage att svina ner så där? 


Nu gäller det att snabbt finna fattningen på nytt. Solen skiner ju... och jag vill inte missa dagens underbara möjligheter.

Önskar er alla en härlig dag, var rädda om er och vår vackra natur!

13 kommentarer:

 1. Visst är det väldigt vackert just nu. Jag tog foton av några riktigt fina lönnar igår, men det blåste så hemskt, så det blev inga bra foton. Jag får göra om dem när vinden mojnat (om den gör det någon gång)

  Beträffande svineri, så var jag ute med soporna i morse och kan inte låta bli att förundra mig över hur man kan fylla på i container nr 1 tills locket står nästan helt öppet i stället för att ta ett par steg in i soprummet till container nr 2?? Mycket märkligt!

  Kram och trevlig måndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska utkik efter dina lönnar, för nog mojnar vinden. Det tror vi på.

   Precis, det går inte att förstå hur vissa människor resonerar. Jag blir så irriterad på alla som sabbar! Varför inte värna om det fina som finns?

   Kram

   Radera
 2. Vi går verkligen mot en vacker tid nu, naturen börjar snart skifta om i färgerna, det är fint. Men det är inte fint med all nedskräpning, fy vale så folk bär sig åt. Inte kul.
  Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch, precis... jag tycker att det borde finnas ett egenvärde och en stolthet i att hålla det snyggt. Jag blir alltid så ledsen, när jag ser hur folk skräpar ner... som om ingenting hade något värde. :(

   Radera
 3. Ja folk upphör aldrig att förvåna en. När jag ser sånt som din bild blir jag smått vansinnig!
  Och jag trodde att läskunnigheten också var bättre. Hur svårt kan det va???/Marianne T

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte svårt alls, men visar att det finns vuxna som inte visar någon som helst hänsyn. Rimligen bör de se hur illa det ser ut, men de bara går... *grrrr*

   Radera
 4. Skulle kunna vara "unga vuxna" som haft någon fest och vill bli av med resterna och bara dumpat. Liknande påsar hittas här hos oss lite då och då. Oftast i några buskar vid skolan... Tråkigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, uh... Blir rasande på sånt där. Tänk att andra ska behöva städa upp efter dem. De är i vart fall så "vuxna" att de haft en golvmopp. :(

   Radera
 5. Naturen är så vacker och det är så synd att folk skall skräpa ned så. Det är likadant här i Göteborg. Bara kasta och inte tänka på andra. Beklämmande. Folk orkar inte laga cyklar längre, de slänger dem bara, det är verkligen överflödssamhället. En del kan för all del vara stulna också, bekvämt att bara knycka en och cykla hem på! Fin travestering på Povel Ramels "Gräsänkligsbllues" förresten. Alltid lika aktuell, den gode Povel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, beteendet bevisar både överflödssamhället, dvs slit & släng, men också hur respektlöst man löser problem. Kanske följer det ena av det andra, vad vet jag... vet bara att jag blir så less på allt detta. Vet också att det inte skulle behöva se ut så där. De som förstör, vet att de gör fel..!

   Radera
 6. Det såg riktigt trist ut vid återvinningsstationen! Vore ju förfärligt om det skulle behövas övervakningskameror på en sån plats men när det blir så här kan man undra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte första gången heller och risken finns att de tar bort stationen, om inte folk kan sköta den.

   Tanken på kameror är olustig i sig, en mycket trist utveckling. Folk borde kunna sköta sig utan hot om repressalier.

   Radera
 7. Ler. Kommer fler fina bilder på mig.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!