2012-09-25

Drömsk vid Huskvarnaån

Vilken förmån det är att bo i en vacker trakt! Visserligen delar jag den glädjen med väldigt många i detta natursköna land, men vad jag egentligen ville säga är, att alldeles för ofta rusar alldeles för många människor oseende förbi, i ständig jakt efter större och häftigare sensationer - trots att rikedomen finns alldeles inpå.

Dessa människor riskerar att bli varaktigt blinda, okänsliga och fattiga i sitt inre. Den senaste iPhonemodellen i fickan till trots.

Gårdagens promenad i ett underbart höstväder utefter Huskvarnaån och fallen matade mig full av sagor. Jag fann en skönhet och ro som inbjöd både Näcken och Älvan till dans, till musik av naturens oefterhärmliga ljud.


18 kommentarer:

 1. Du har så rätt Aila.
  Det handlar inte alls om tekniken man bär på sig utan om att öppna ögonen, sinnena för det som finns runtomkring en. Vi har så mycket skönhet och glädje att upptäcka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en stor och viktig uppgift att sprida kunskapen bortom gnäll och ständiga krav och begär.

   Radera
 2. Förstår mycket väl hur du fick dessa tankar när jag ser dina vackra bilder! Vet att det är en fantastisk utsikt när man åker den slingrande vägen (om den finns kvar) från Huskvarna upp i bergen. Jag kommer inte ihåg vart den leder, men jag kommer ihåg hur vackert det var.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, vägen finns kvar! Ska faktiskt ta och promenera uppför den en vacker dag framöver. Har man kameran med, så hinner man inte bli andfådd. :)

   Kram

   Radera
 3. Jag tittade mig runt idag jag med, och fann hösten även här :-)

  SvaraRadera
 4. Som hundägare blir man ofta påmind om hur vacker naturen är. Alla naturliga pauser gör att man stannar upp och ser sig omkring!

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan jag tänka mig! Det blir många och ibland långa promenader, då hinner man uppleva ett och annat.

   Fin kväll till dig också!

   Radera
 5. Om man bara håller sinnena öppna finns skönheten runt om dig. Bara att gå i naturen, eller bara i en park är härligt avkopplande, man behöver inte ständigt lyssna på något i sin mobil. Jag brukar tänka och försöka lösa problem när jag promenerar, det brukar ofta löna sig, man får perspektiv på mycket när man rör sig. Härliga bilder, förresten, du har klar talang för fotografering!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för komplimangen. Min enkla kamera erbjuder begränsade möjligheter, men å andra sidan skulle jag nog inte klara en mer avancerad kamera. :)

   Just nu är naturen så vacker, så det går nästan inte att ta dåliga bilder. Brukar inte du ha kameran med, när du är ute och filosoferar?

   Radera
 6. Det är så underbart att jag lärde mig denna enkla handling som att stanna upp för att se, känna, lukta och njuta. Alldeles för många år har jag rusade jag runt utan att verken göra det ena eller det andra med huvudet fult av opåverkbara tankar.
  Men nu, är jag såååååååå ung och klok!

  Vilka fina bilder!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det märks så väl i dina bilder och även i texter att du äger förmågan! Den ger livet ett nytt innehåll och en stor glädje. Det är korkat med opåverkbara tankar när vi lever i en mycket föränderlig värld.

   Tack för komplimangen!
   Kram

   Radera
 7. Nu har vi fått regn också - hösten är här!!!
  (Fast jag är inte hemma...)
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror faktiskt att ni mår bra av att få lite regn, åtminstone mår naturen bra.

   Radera
 8. Du bor i vackra trakter, det är sant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är sant... men det finns många vackra platser i Sverige.

   Radera
 9. Stämningsfulla bilder du har lagt ut! Visst lever vi i ett fantastiskt land med en underbar natur. Vi möter det ofta i våra gäster som uppskattar just tystnaden. Den tar vi ju för självklar men det är den inte för många människor som bor i stora städer eller deras närhet. Det är alltid något som låter hela dygnet: bilar, flygplan o. dy.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan verkligen förstå tyskar och danskar etc.., det har så lite natur! Värmland är också vackert... Ja, hela Sverige, egentligen.

   Radera

Tack för din kommentar!