2012-09-06

Hösten är fullbordan

Låt oss tala om kärlek idag; kärlek med känslor som ger oss det där lilla äkta djupet som betyder så mycket för hur vi kan hantera det övriga livet.

Hur klok människan än tror sig vara, så är vi helt beroende av naturen omkring oss, vi är ingenting utan den. Årstidernas växlingar förser oss inte enbart med samtalsämnen, utan utgör en spegel på livets gång.

Våren med sin ivriga förväntan, sommaren med sina sprudlande fröjder och så nu - hösten med sin fullbordan. Låt oss stanna där idag.  :)

Ett par timmar med lugnt trädgårdsarbete med sekatör, flitiga fingrar och kratta, i sol och under blå himmel en septemberdag som denna är förvisso lycka. Mogen, slitstark kärlek. Blandningen mellan den kvarvarande sommarkänslan och den annalkande hösten ger en sällsynt välsmakande anrättning. Sann livskvalitet.

Eftersom min rygg inte alltid tillåter alltför långvariga arbetssessioner, så avslutade jag dagens pass med kameran. Delar med mig några snabba höstglimtar.15 kommentarer:

 1. Så kloka tankar, vackra ord och bilder!
  Nu fick jag också vara tillsammans med dig en stund.
  Njut fortsättningsvis och låt ryggen vila litet nu och då

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Karin... vet att vi delar synen på det vackra och värdefulla i livet.

   Ryggen får vila nu. Blir en stunds skön läsning i bekvämast möjliga ställning. :)

   Radera
 2. Egentligen gillar jag inte hösten och blir lätt lite nedslagen när mörkret drar in, men på samma gång är det en skön tid.
  Sommaren, med alla sina måsten, allt man ska hinna, allt man ska göra, är över och nu kan skörda frukterna av sommarens odlarmöda och känna ro och förbereda sig inför vintern.
  Ändå är det vemodigt....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 3. Konstaterar att våra tomater är i fas! Det känns tryggt och bra.

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har kunnat provsmaka några och de är underbart goda!

   Radera
 4. Visst är hösten vacker! Men här är det ett tag kvar tills den dyker upp, och dessutom är den långt ifrån lika färgsprakande vacker... Man kan inte få allt.
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än har inte färgerna kommit här heller, det är grönt. Korallkornellen har en del rött, men det har den alltid.

   Radera
 5. Härliga höstbilder, speciellt äpplena ser goda ut! Visst är det underbart med olika årstider, skulle vara tråkigt om dessa inte fanns. Visst kan vintern vara tung ibland, men även den har sin charm tycker jag. Är september en höstmånad? Här i Göteborg har det varit väldigt varmt, nästan sommarvärme. Dessutom fyller jag år i denna vackra månad. Bara det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, september är höstmånad. Det har varit några härliga dagar nu, men ikväll kommer det visst regn... från ditt håll. Men vad jag kan se kommer det många fina dagar sedan. Bara att ta emot och njuta!

   Radera
 6. Som om jag skrivet det själv, dessa härliga dagar vi fått uppleva nu, kan man inte annat än känna kärlek till.
  Hunden och jag njuter ;-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Katten och jag njuter också. Han får visserligen inte springa runt överallt, men han njuter i alla fall. Tror jag. :)

   Kram

   Radera
 7. Fina bilder har du lagt ut! Känner inte igen den där växten med röda blad och vita blomklasar.

  Hösten har alltid varit min favvoårstid. Den är inte så hektisk som sommaren tenderar att bli, man vill ju hinna med allt då. Jag uppskattar verkligen den höga klara luften och i år har bjudits på vackra soliga dagar i slutet av augusti - början på september. Det blir många dagar i skogen framöver nu när jag bara jobbar varannan dag och långsamt går över till att bli pensionär

  SvaraRadera
 8. Det är två växter. Den vita blomman är från syrenhortensia och bladen från korallkornell. De har råkat växa ihop så där nära.

  Ja, hösten är lugn och fin och det blir aldrig kokhett. I och för sig var den gångna sommaren bra, också, på det viset.

  Skön för dig att äntligen få lite mer egen tid! Njut!

  SvaraRadera
 9. Så sant så...vi människor är beroende av naturen och även för vår existens.
  och ja, visst är det fantastiskt med årstidernas växlingar.
  och nu är hösten här igen, och som kan vara helt ljuvlig.
  så fina och mysiga bilder !
  kram och ha en fin helg

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!