2012-09-01

Första höstdagen

Om vi bara ser till kalendern, så har vi lite motvilligt fått lägga sommaren till handlingarna. Våra diverse sommarminnen finns numera lagrade i vårt livs lilla ryggsäck, förhoppningsvis utan alltför besvärande tyngder. Regnandet har vi väl åtminstone glömt vid det här laget?

Idag smakar jag lite försiktigt på ordet höst och låter minnesbilderna vandra fritt. De irrar runt i huvudet en stund, som för att vaska fram de allra bästa... och stannar slutligen hos mogna äpplen, naturens otroliga färgprakt och så den vemodiga solen.

Inte mig emot, jag kan tänka mig ytterligare omgångar av alla dessa.  :)

Den första höstdagen blev helt underbar här i södra Vätterbygden. Morgonens grådis försökte visserligen påminna om det som komma skall, men solen och värmen hade mod och kraft nog för att ta över vädret, så det gällde verkligen att utnyttja dagen.

Jag skulle luncha på stan och strosade i god tid utmed Rocksjöns strand, i kortärmat, och fick nästan lust att långsamt sänka mig ner i vattnet, men hejdade mig i sista stund.  :)

Överallt mötte jag glada människor, som om solen hade penslat dem med ett lysande skimmer, prickat med glitter i ögonen. Några hade satt sig ner på det fortfarande gröna gräset, en grupp sjövilda barn i olika åldrar sprang omkring och jagade varandra och ett par familjer grillade. Lite så.

På stan kryllade det av folk, en och annan med en shoppingpåse... men de flesta var nog ute för att visa upp sig, träffa vänner eller kanske bara för att hitta en ledig stol på någon uteservering.

Ja... och jag njöt!


16 kommentarer:

 1. Härliga höstbilder, speciellt Rocksjön blänker så vackert. September är en fin månad, speciellt som jag fyller år i denna månad! Många av mina bekanta fyller också år i September, bl.a min svåger. Dessutom fyllde Frank Sinatra år på samma dag som jag. Inga jämförelser i övrigt! Ser att flugan Segway även har nått Jönköping, det har jag aldrig prövat. Måste göras någon gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågade tjejerna hur det kändes att åka på "tvåhjulingen". Svårt, sa de fnissande. Undrar om inte käre doktorn gör klokast i att hålla sig till cykel?

   Ska på födelsedagsfest i morgon, så september bjuder på fest även här.

   Radera
 2. En fin och poetisk skildring av din sensommarvandring!

  Jag har själv alltid tyckt väldigt mycket om hösten eftersom jag tycker att livet då börjar igen. Vänner kommer hem från semestern, man kan få saker lagade i huset om något går sönder och barnen börjar skolan eller förskolan, så de har något att göra på dagarna. Man kan också börja på en kurs om man har lust till det.

  Jag mår dåligt av värme så sommaren är ingen större hit för mig. Men den här sommaren har ju varit bra ur den synpunkten :-)!

  Det enda riktigt negativa med hösten och vintern, som jag ser det, är dimman och det dåliga väglaget. Åtminstone när man bor på landet som vi och är beroende av bilen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det blev en mycket trevlig eftermiddag idag.

   Håller helt med angående värmen, så jag klagar faktiskt inte heller på denna sommar. Tycker inte ens att det har regnat sååååå mycket.

   Delar uppfattning även gällande vintern, men än dröjer det ett tag innan vi är där.

   Kram

   Radera
 3. För mig är det mest som att solen ler ironiskt mot en just nu. Min älskade, mitt allt ligger förlamad och i koma efter en stroke för två veckor sedan och prognosen är dyster. Och uttanför mitt hus hörs höstfåglarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör mig så ont att tänka på dig, för livet växlar så snabbt, känns ibland så orättvist och hårt. Du har min sympati och mina tankar och givetvis hoppas vi på ett under?
   Varm och innerlig kram!

   Radera
 4. Gårdagen blev mycket fin här och hösten kändes nästan tilltalande. I dag sprider den en annan känsla...

  Trevlig söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis samma sak hos mig! Gårdagen var sagolik, idag råder det gråtrista.

   Kram

   Radera
 5. Lite grått är det idag men skönt att det inte regnar, minst ett dygn i sträck räckte liksom. ;) En lagom loj promenad blir det iaf. Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grått här också, precis hela dagen. Kom nyss hem från ett födelsedagskalas och där märkte vi inte av vädret. :)

   Radera
 6. Ja, nu är vi inne i den första höstmånaden...otroligt så fort tiden går...
  och ja, hösten kan vara en underbar årstid också och hoppas den blir lång och fin.
  Fina bilder och kan tänka mig det var en fin dag.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. År läggs till år, så är det. Förstår inte heller vart tiden tagit vägen... Nyss var det maj.

   Kram!

   Radera
 7. Hösten är fin. Och livet är vackert. Tacksamhetens tid. Det är som det sägs i ett av kommentatorfälten att allt kan växla snabbt//Tommy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, allt kan växla snabbt, därför gäller det verkligen att försöka vara positiv och glad och njuta av det vi har just nu. I morgon kan det vara för sent.

   Radera
 8. God kväll kära Ailas!
  Här var det poetiska toner minsann :-) Hösten är väl helt ok. Alla årstider har ju sin charm och för mycket värme är inget för mig men liiiite bättre kunde sommaren varit för vi behöver såväl vitaminerna som solen/ljuset ger inför den kommande mörka och långa årsiden.
  Både i går och i dag har vi haft halv storm så det riktigt knarrat i fönstren...
  Nu är det dags för sängen och om det blir några rader lästa i boken det vete katten, lite väl sent...IGEN ;-)
  Varm kram, Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej vännen!
   Lite poesi kan väl inte skada? :)
   Jag är nöjd med sommaren, gillar inte när det blir för hett. Får helt enkelt köpa D-vitamin till vintern.

   Gårdagen var helt underbar, så det blev lite trädgårdsjobb och så ska det även bli idag. Blå himmel och solen skiner! SMHI talar om regn senare ikväll. Säkert västerifrån.

   Brukar bli sent även här!
   Varm kram!

   Radera

Tack för din kommentar!