2013-04-17

Nyckeln till sann lycka

Förutsättningarna för fortsatt våryra var goda idag också och jag tillbringade faktiskt i över fyra timmar ute i naturen. I eufori, milt sagt, och i lätta kläder. Så här efteråt kan jag inte förstå hur tiden kunde gå så fort, men i verklig njutning försvinner det triviala.

Sinnena blev närapå överstimulerade, för fåglarna bjöd på en otrolig vårkonsert för öronen, vårblommorna gav ögonen nästan mer än de klarade av att ta emot, den milda vårvinden smekte  kinderna lena och doften av vår förförde näsborrarna. Smaken då, kanske någon frågar? Smaken fick sitt också, för jag avslutade eftermiddagen med en god måltid på ett värdshus.  :)

Nyckeln till sann lycka, varken mer eller mindre.

Tankar av allehanda slag rörde sig under min vindrufsiga icke-frisyr.

För hur kan människor hålla på att hota varandra med krig och elände och sprida olycka och rädsla omkring sig, när de har tillgång till djup lycka i naturen? Hur kan människor orka bry sig om börskurser, senaste trender, sportresultat och annat materiellt "slaveri", när de har tillgång till djup lycka i naturen? Hur kan...? Hur kan...?

Ja, du förstår varför jag inte förstår? Jag är fortfarande hög... och våren har precis bara börjat.

Jag lägger in ett litet kollage från Vistakulle och Brunstorps gård.


17 kommentarer:

 1. Hej Ingrid! Vet inte, om jag tryckte bort din trevliga kommentar eller vad som hände. Håller med dig, för mycket värme är inte trevligt. Jag mår bäst i temperaturer kring 20 grader.

  Kram

  SvaraRadera
 2. God kväll, Ailas!
  Så fin gården ser ut, som ett vykort. Förstår att dagen har varit fin och avslutningen med middag på värdshus låter härligt. Nu sussar du säkert tidigt i kväll efter så mycket frisk luft och alla synintryck!
  Kram, Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev faktiskt lite svårt att koppla av från alla sinnesintryck, så jag låg och läste ett bra tag innan jag somnade. Men sedan sov jag så gott!

   Kram!

   Radera
 3. Förstår din känsla! De första varma vårdagarna kan skapa lite av ett lyckorus!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu vill man nästa stoppa tiden, så inte våren försvinner för fort!

   Radera
 4. Härliga vårbilder Aila!
  Jag förstår dina tankar. Hur orkar folk slåss och kriga? Men deras premisser är antagligen annorlunda än våra, vi som nästan bor i paradiset:).
  Här är kallare än hos dig, jag måste fortfarande ha vinterkläder på, mössan nerdragen och halvvantar på, men nog är våren stort på gång nu.
  Nu njuter vi fullt ut eller hur?

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Möjligen, visst bor vi i paradiset. Men, varför koncentrerar de inte sina krafter på att bygga paradis i stället för att kriga och förstöra?

   JA, nu njuter vi!

   Kram

   Radera
 5. Längtar söderut när jag ser kortet från Vista kulle. Numera blir det inte så ofta att vi åker söderut den vägen. Mer E22:an till Öland. Senaste gången jag åkte förbi Vista kulle var när vi skulle fira min mosters 100-årsdag i Växjö i december.
  Kram från Ingrid som undra varför ni har så många tussilagon när inte vi har en endaste en...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Denna trakt är underbar och jag tror mig vara objektiv, när jag skriver det!

   Ja, var är era tussilagon? Kan det vara så att världen helt enkelt inte är "rättvis"? :)

   Radera
 6. Fina bilder och ja, det är helt ljuvligt nu i dessa vårtider att se hur allt vaknar till liv igen efter den långa vintern
  fina tankar du har här.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Vilka fina foto! Det är ju fantastiskt härligt ute och jag kan inte lika bra som du beskriva min dag som jag haft på Öland.

  Tankarna kommer över mig och jag far så illa av alla dessa oskyldiga som blev så svårt skada i Boston. Jag känner hur mina tårar bränner bakom ögonlocken av sorg. Fruktansvärt!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det är tacksamt att ta bilder på vårblommor. De blir alltid "bra". :)

   Kram

   Radera
 8. Åh vilka underbara bilder du bjuder på - våren är årstidernas fredag, man har allting framför sig. Förstår att du är hög! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våren kommer med så många löften. Att inte sommaren sedan alltid infriar dem är en annan sak.

   Radera
 9. Kikar in för att önska dig en trevlig och förhoppningsvis skön söndagskväll .-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det blev en underbar söndag. Nästa inlägg handlar om den... :)

   Kram

   Radera

Tack för din kommentar!