2013-04-16

Vårtokans nya fynd!

Ja, nu är jag här igen - Vårtokan! Den sega vintern lyckades verkligen skapa en vårlängtan så stark, att det nästan hann göra ont - och vårtokig blev jag på kuppen.  :)

Idag blev det en vårdag värd namnet! Det kändes så skönt, ja... nästan overkligt, för faktum är att jag kunde göra dagens ganska långa promenad i enbart tunn kofta och jeans. Vinterjackan fick snällt hänga kvar i garderoben.

Ja, jag säger bara det: Jag susade fram med lätta steg, med kameran i fickan. Hade nämligen bestämt mig för att försöka plåta tussilagon idag. Det visade sig vara svårare än jag tänkt mig, men efter ett tag kom jag ändå fram till en solig dikeskant och tänk att där stod de, aningen yrvakna, men nyfiket spejande mot solen.

Blåsippor hade jag hittat redan tidigare, men hade knappast trott att jag även skulle hitta vitsippor redan idag. Men så trevligt det var att ha fel, för nog fanns det även vitsippor.

Fåglarna sjöng, solen sken och jag var så glad! Om ni lovar att inte berätta för någon, så erkänner jag, att jag småtrallade och larvpratade en god stund dessutom med herr bofink. Han berättade att han hade övervintrat i södra Frankrike, men hade längtat hit till Sverige hela tiden. Jag i min tur berättade, att det hade varit mycket kyla och snö och att jag hade frusit så om näsan.

- Men nu är allt det där glömt, nu skall vi bara njuta av den svenska våren och sommaren, sa herr bofink och gav sitt vackra, karaktäristiska drill, bara ett par meter ifrån mig. Nog tyckte jag att han bröt en aning på franska.

Vilken underbar dag!

5 kommentarer:

 1. Fina bildbevis har du från din härliga dag också. Jag är av det försiktiga slaget och borde nog tagit en tunnare jacka när jag gav mig iväg ut.
  Ha en fin fortsättning på våren!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Här har också varit en fin dag men jag har ägnat mig åt inomhusaktiviteter. Lite synd men det går väl fler tåg...

  SvaraRadera
 3. Hej bästa vårtoka!

  Underbara blommor du har hittat!
  Bofinken har hittat hit också. Mängder faktiskt, de kommer över havet och är hungriga som bara den, de små liven. Nu tarvas det mat på stora fat

  En härlig morgondag önskar jag dig!

  SvaraRadera
 4. så mysigt med de söta vårblommorna, och det kommer att gå fort i naturen nu
  en så ljuvlig tid på året
  och det är även så mysigt med fåglarnas glada sång om våren
  kram

  SvaraRadera
 5. Ack, inte en endaste ynka liten tussilago såg jag under min promenad idag, trots att solen sken och det var 15 grader varmt i skuggan. Det är lagom temperatur för mig - tycker det är jobbigt när det blir för varmt.
  Fina bilder på vårblommorna.
  Kram
  Ingrid

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!