2013-10-08

Hello everybody; we speak English...Yes, yes!

Egentligen borde jag kanske skriva det här inlägget helt på engelska, men för att inte riskera att bli kontraproduktiv så gör jag inte det.

Det räcker väl att jag visar detta kollage bestående av dagsfärska bilder från lokala hålans lilla shoppingcenter för att ni ändå ska förstå hur internationella och förnäma vi är här?

Jag befinner mig alltså inte i London eller så...

Men frågan är, varför har fler och fler butiker börjat använda engelska i sina skyltar? Vill de därigenom skapa någon form av associerande verklighetsflykt hos potentiella kunder eller tror de rent av att trasorna i deras butiker helt plötsligt blir exklusivare bara för att butiken glassas till med skyltar på engelska?

Vad är det för fel på det svenska språket i Sverige?

8 kommentarer:

 1. Lite internationellt gör det kanske lite mer märkvärdigt? Vad vet jag. Här är dom flesta skyltarna på spanska...
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Spanien ska skyltarna vara på spanska. :)

   Radera
 2. Ja, det kan man fråga sig! Vad är det för fel på en helt vanlig rea? Mycket märkligt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. REA begriper vi ju, då är det billigt. Haha!

   Radera
 3. Hejsan, Ailas!
  Här har du en till som retat sig ordentligt på alla engelska ord som vi söter på i Sverige. De senaste så jag på TV helt nyligen och höll på att få en kruppattack ;-)
  Helt vanlig normal mjölk finns nu i varianten: Female Mjölk....men hur urbota dumt låter inte den kombinationen?? En riktig tungvrickare dessutom!
  Bra inlägg och vi är säkert många som är "lätt irriterade" över alla dessa engelska ord...Gah!
  Kramen, Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så glad jag blev av att ha dig på besök igen, Agneta!
   Ja, i sak är vi helt överens. Det där med female mjölk låter så dumt, så det är inte sant. Inte ser det bättre ut när hela butiker är skyltade på engelska! Snart kan man väl inte handla där på svenska heller... förnäma expediter talar enbart engelska, hehe.

   Kram tillbaka!

   Radera
 4. Hejsan!
  Mycket bra inlägg, kan inget annat annat än att hålla med. jag som är så stolt över mitt språk. Det var som när jag var på restaurang för ett tag sedan, var tvungen att fråga vad som erbjöds. Man vill ju inte köpa grisen i säcken :-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, rena tramset... som om man innerst inne vet att det man har inte är gott nog utan behöver paketeras i skimmer av lögn. :)

   Kram

   Radera

Tack för din kommentar!