2013-10-24

Idag var jag en tuffing

Dagens temperatur var skön och solen tittade fram då och då, men de lynniga vindarna blev en riktig utmaning. Men jag tog mig samman, för ut skulle tuffa jag! Kunde alltid trösta mig med att det var mycket värre för de stackars småfåglarna som seglade omkring hit och dit bland vindilarna, ungefär som de förvirrade nedfallande höstlöven fick göra.

Jag knallade ner till Vätterstranden och kunde konstatera, att vattnet hade synnerligen bråttom. Det gällde att hålla i öron och mössa, för annars hade både hörseln och mössan kunnat säga ett definitivt adjö.  :)

Lite konstigt, men jag har alltid gillat att utmana vindar. Känslan efteråt är så skön, har fortfarande i flera timmar efter promenaden kinder fräscha som nyponrosor. :)

Ja, ja... kanske överdrev jag en aning då. Egentligen ville jag bara säga att det var en riktigt skön höstdag idag. Nu har jag sagt det.

Trevlig kväll!

15 kommentarer:

 1. Nja... Jag är inte lika förtjust när det blåser. Föredrar andra utmaningar ;-) Men en promenad vid havet, det tar jag gärna!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vättern får vara mitt hav, den ger utmaningar nog ibland. :)

   Radera
 2. Jag tycker inte om blåst, men ändå känns det lite lockande att åka ner till stranden, eller ut på hamnen när det blåser riktigt mycket och stå där och känna på kraften i vädrets makter.
  Ha det så gott!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det finns en utmaning i det på något sätt. Man blir ödmjuk och rosig om kinderna. :)

   Radera
 3. Eftersom jag bor i Karlskrona så borde jag vara härdad av vinden men det är jag inte. Jag gillar stormar men det är ju en helt annan sak :-)
  Fortfarande härligt temperatur ute, hoppas det håller i sig.

  Fina bilder!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gick frivilligt ut i den förfärliga snöstormen den 17 november 1995 också. Det kunde vi kalla väder, men oj så skönt det kändes, efteråt. Trots att jag hade lager och lager på mig, så hade jag snö t o m under BH:n när jag kom in. :)

   Kul att du gillar bilderna, kram.

   Radera
 4. Jättefint höstcollage! Du skulle träffa min yngsta dotter som också älskar när det blåser. Jag har däremot aldrig förstått tjusningen i detta. Det blev ingen promenad för mig idag, jag hade precis dragit på mig joggingbyxorna (används bara när det är höst och vår och inte till joggande) när det började regna. Så jag kunde lugnt ta av mig dem igen och gå in och sätta mig vid staffliet. Men i morgon...
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är säkert lite "motvalls" bara... och tycker om motstånd? Det triggar i gång något hos mig. Har alltid varit sådan. ;)

   Hoppas att du får en promenad idag i stället. Nog ganska lugnt här idag, men går nog ut ändå.

   Radera
 5. Jag gillar inte alls när det viner runt öronen när man är ute och promenerar. Sånt väder gör sig bäst att titta på genom ett fönster ;-)

  Härliga bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är väl ingen motvalls då? :) Jag kommer i gång av att få spänsta emot lite, men det gäller att ha bra kläder på sig.

   Kul att du gillar bilderna.

   Radera
 6. Hej igen! Jag gör en bloggrunda bland bloggar som jag inte läst på ett tag. Kul att se hur det går för alla.
  Lustigt att du gillar att vara ute i vind. Att säga att jag hatar att vara ute i blåsväder är bara förnamnet. ;-) Det är bara vidrigt så jag får vara tacksam att jag hamnat i skogen där det sällan är några hårda vindar, ofta helt stilla faktiskt. Men vackert är det där du bor vid vatten, fina bilder har du lagt ut. Hösten är en fin årstid, jag gillar de här frostnupna dagarna med hög klar luft.
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej tillbaka! Tänkte faktiskt på dig för ett par dagar sedan och nu var du här... trevligt med ett livstecken! Ska kika in hos dig också snart.

   Blåsten är en utmaning, men självklart önskar jag inga riktiga stormar. Men det är skönt att antingen ha vinden i ryggen och känna sig nästan som en fågel eller att ha vindarna framför sig och känna motståndet och hur kinderna rodnar. Jag är ju lite "motvalls"... :)

   Trevlig helg!

   Radera
 7. Att stå rakt upp i hårda vindar är någonting som jag gillar också. Jag känner mig besjälad med vinden på något märkligt sätt och efteråt känner jag mig uttömd och nöjd.
  Karin som också är motvalls...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppenbarligen är vi några stycken med denna märkliga egenhet. :)
   Det behöver ju inte blåsa hela tiden, idag ex var det lugnt och trevligt och det fungerade alldeles utmärkt också.

   Kram

   Radera
 8. Hösten är verkligen vacker den också, även om min favoritårstid är våren, då allt nytt börjar spira i naturen.
  Ser att även du varit ute och fångat färger och blomsterprakt, och jag måste ju säga att det blommar mer hos dig... :D
  Haha!!! Här är det stendött på blomfronten sedan ett bra tag nu, men hos dig verkar ju blommorna inte ens fattat att det är höst... :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!