2013-10-28

I väntan på Simone...


I ren desperation trotsade jag duggregnet idag och gick ut för att hinna ta ett par bilder till innan den fruktade Simone kommer och med kraft river ner alla löven samt kastar saker omkring sig med sin otämjda urkraft.

Det märktes tydligt hur välinformerade - eller åtminstone informerade - de moderna människorna är, för alla jag träffade talade om stormen. Ja, t o m främmande personer började spontant tala med varandra, vilket ju inte är så vanligt i detta land.

Det var väl inte inbillning när jag tyckte att även fåglar, andra djur och växer var medvetna om den förväntade väderförändringen? De har helt klart ett eget alarmsystem som vi IT-mediaberoende människorna inte riktigt förstår. Fåglarna var ute och bunkrade ivrigt på matplatserna och flög effektivt omkring på ett annat sätt än igår, en ekorre klättrade som om den haft eld i svansen uppför en gammal ek och därifrån till nästa träd, katter och hundar tittade lite avvaktande omkring sig och till och med växterna verkade förberedda. Jo, jag lovar: De vet.

Bilderna visar kontraster från rosor till hungriga fåglar och skridskoåkande småpojkar på Vapenvallens konstis. Alla är beredda och i morgon vet vi mer.

Jag ska ta det lilla lugna nu, det är mer än nog att Simone hetsar.
9 kommentarer:

 1. Håller tummarna att hon lugnar sig snabbt!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör jag också! Det regnar just nu, men inte så mycket vindar, ännu i varje fall.

   Radera
 2. Här kom hon på besök och det med besked! Som det blåst... Nu lugnar det sig lite men än är det inte över...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch, såg att hon rasat i dina trakter, men hoppas att hon sansat sig nu!

   Här är det stilla regn och inte vill vi ha något mer!

   Radera
 3. Simone bråkar med oss nu och på helagotland.se har jag just läst att ett träd ramlat ner på Villagatan i Klintehamn och på ett annat ställe föll ett träd ner över en bil som körde på vägen, så att framrutan krossades. Man bör nog hålla sig inomhus!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, ni har också fått ta del av Simones ilska!

   Här har det regnat och det ylar på balkongen (var ute där precis), så det blåser en del... men inte är det någon storm. Skönt så, vill ingen ha!

   Kram

   Radera
 4. Oj vad hon låter den där Simone, hon måste vara fullständigt ursinnig hoppas hon snart fått ur sig sin vrede. 13.000 strömlösa i Blekinge. Jag har ström ännu så länge, ska väl mycket till innan jag blir utan. Djuren vet, det är jag alldeles säker på.

  Hörs vidare!

  Sov gott!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi var inte mycket att ödsla vrede på, menade Simone... så hon passerade oss med en gäspning... Bra så, vi var ändå fullkomligt ointresserade av hennes visit.
   Hoppas att du kunde sova gott trots raseriet utanför!
   Kram

   Radera
 5. Vi fyllde hinkar och flaskor med vatten och bunkrade upp termosar med kokhett vatten. Går elen hos oss blir vi utan vatten direkt och det blir iskallt efter några timmar. Vi letade upp alla ficklampor och ställde ljusstakarna på rad på köksbänken med tändstickor bredvid. Sov sen lugnt hela natten utan att märka något alls. Det susade lite i buskarna utanför, det var allt. Som väl var!
  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!