2013-10-16

Kontraster

Kanske var gårdagen den sista absolut underbara höstdagen i år, vem vet... Desto trevligare att den blev så bra utnyttjad!


Vi klättrade uppför trappor och stigar och så ännu fler trappor och stigar för att komma upp på Huskvarnabergen och det var som att leva mitt i ett vykort, förstås... med höstserenaderna sjungande i öronen. Faktiskt i vårt fall från både vattenfall och fåglar.

På bilden ovan syns tydligt kontrasten mellan de olika färgnyanserna. Träden, med de gamla ekarna som de självklara ledarna, var alldeles bruna uppe på bergen, men nere i dalen var det fortfarande grönt och ljusgult, vilket syns skymta mellan träden. Det var nästan magiskt.

Vi fick också uppleva en flock kungsfåglar surrande och stimmande i ett buskage. De ville uppenbarligen också hylla den underbara höstdagen genom att samlas till en stor fest. De är så livliga och små (Europas minsta fågel) och dessutom gjorde solens strålar det alldeles omöjligt att fånga denna fest på bild, dessvärre... men det var så härligt att vi fick uppleva deras glädje.

Så småningom satte vi oss en god stund med våra kaffemuggar vid Utsikten, på den vänstra bänken, och bara njöt av färgkontrasterna, den underbara höstsolen och av livet i största allmänhet. Som du förstår, så gick det inte att sitta på den högra bänken, eftersom någon uppenbarligen hade ägnat sig åt annat än att njuta av utsikten... Lite trist, sådant.


Eftermiddagen gick snabbt och det var redan skymning när vi väl kom hem... nöjda, fulla av intryck och med trötta ben. Idag är det molnigt, men en liten promenad kanske jag orkar idag också.

9 kommentarer:

 1. Oj, vilken utsikt! Tur du har Husqvarnaberget att klättra i!:)
  Det verkar vara så att hösten övergår i mera höst....nu är stormarna på väg, vilket också hör till innan vintern lägger sitt vita kalla lock över alltihopa.
  Ha det riktigt bra!
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, idag är det inte alls lika fint. Blev en mycket kortare promenad nu.
   Stormar frågar vi inte efter, men de kommer nog också... inte minst hos er, där mitt i havet.

   Radera
 2. Oj, oj, oj, vilken fantastisk utsikt! Den strapatsen var verkligen mödan värd.

  Ha en fortsatt bra onsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, det var en fantastisk väg både upp och ner. Ingenting jag ångrar.

   Radera
 3. Så vackra bilder från din bergsbestigning!
  Idag tycker jag att det känns som om den här fina höstperioden är slut och att vi har annat att vänta, men vem vet.....
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag är det grått och mulet, så jag är mer än glad över att vi valde helt perfekt dag för utflykten.
   Kram

   Radera
 4. Åh så bedårande vackert!
  :-)

  SvaraRadera
 5. Platser som jag gärna besöker. Högt med fantastisk utsikt. Kan titta hur länge som.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en helt enorm dag, ville inte att den skulle ta slut. Men nu kommer mörkret ganska tidigt, så det var bara att traska ner igen.

   Kram

   Radera

Tack för din kommentar!