2014-01-12

ALLVARSSNACK I RESIGNATION


Egentligen räcker det väl med ovanstående bild för att förklara hur läget är här idag? Men eftersom det sägs att det är nyttigt att skriva av sig frustrationer, så gör jag ett litet försök.  :)

Någon har nämligen målat om alla taken under de tidiga morgontimmarna! Utan lov, ska tilläggas. Hm och så en massa färgstänk även på marken, vilket tyder på slarv och stor nonchalans.

- Wjouuuuuuuuuwwwwww, wjouuuuuuwjjjjjjjjjjjjjjsh!

Det där var vad som mötte mig när jag öppnade balkongdörren för att få ett bildbevis. Det lär betyda "håll till godo, din lilla s-t" på borenska, vinterkung Bores omilda språk.

Då jag hade hunnit samla i mig ganska mycket adrenalin redan innan jag öppnade balkongdörren, bestämde jag mig för att gå ut och föra lite allvarssnack med Borekungen. För att kaxa upp med extra pondus gick jag ner alla trapporna. Raskt, ska sägas. Med os av bränt popcorn från trapphuset i näsborrarna mötte jag en rasande kung redan vid ytterdörren. Han var på ett sjuhelsikes humör och försökte ge mig en flygtur rakt ner i geografin innan jag ens kom ut på gårdsplanen. Milt sagt, vi hamnade på kollisionskurs direkt.

Jag drog åt mig halsduken lite extra, kurade ihop mig inne i ytterrocken och tog ändå en liten promenad, som om ingenting hade hänt. Insåg nämligen att det var ingen som helst idé att försöka föra vettig dialog med en despot. Men att visa det, nope!  


7 kommentarer:

 1. Tur att du insåg att det bara är resignation som hjälper när kung Bore är i faggorna. Här har han målat världen vit under hela dagen, med lätta vackra penseldrag, samt fixat väderleken minus fem grader kall. Han är ombytlig den herren.

  kram

  SvaraRadera
 2. Ja du...den där Bore han sliter och rycker i min ytterdörr nu, men jag tänker minsann inte släppa in honom. Han stökar alltid till det och de där dammtussarna som jag så galant puttat under sängen kommer inte att ligga lika säkert längre. Tror att han passade på att kamma sig för det ligger fullt av mjäll på trappen :-)

  Ha en fin fortsättning på kvällen kära du!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vissa saker blir man helt enkelt inte tillfrågad om. Inte hjälper det heller att protestera :-( Hit har han inte hittat. Inte än vill säga...

  Trevlig söndagskväll!

  SvaraRadera
 4. Nu är det bara att inse att det är kung Bore som regerar ett tag, men som tur är verkar det som om han kommer att få stryka på foten ganska snart.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. Här har han varit ute i natt och hela dagen och vitmålat både bilar och gator förutom taken. Fast jag tycker i alla fall att han ska ha credit för att han lyser upp omgivningen...
  Kram

  SvaraRadera
 6. God kväll, Ailas!
  Fotografiet är både otroligt dramatiskt och väldigt vackert!
  Har inget emot Bore alls så länge det finns värme inomhus, tvärtom. Det blir så ljust och vackert ute denna mörka årstiden. En fin kontrast till allt som tycks gå i svart/grått som är så trista färger.
  Hoppas att du förlikar dig detta året också för han brukar ju anlända varje år vid samma tid, ungefär i alla fall.
  Simma lugnt!
  Nattiskram, Agneta

  SvaraRadera
 7. Japp, äntligen vinter och ganska rejält. Vi har fått några cm snö och - 15 grader!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!