2014-01-30

Gråskalan dominerar


Idag blev en dag då gråskalan dominerade kraftigt, vart man än styrde blicken. Ledsna grässtrån som vred sig i vinden - som om bad de om nåd - och ett antal torra löv som lyckats hänga kvar kämpande envist för att hålla kvar greppet i grenarna.

Lite envis fick även jag vara när jag gav mig ut. Inte för att de yrt dansande snöflingorna var något större hinder, men däremot var Boremannens andedräkt ganska kylig och ogästvänlig och jag misstänker starkt, att han hade grundat lunchdrycken med isspik idag.

Trist och grått, kanske... men, ändå inte. Med lite välvilja går det kanske även att uppskatta en gråskala, särskilt när en och annan pikant balkong och billykta kan försköna anrättningen en smula?

Vinterhaiku kanske skulle passa som avslutning? Får se, om jag får ihop stavelserna 5-7-5.

Min blick irrar fritt,
nejden dricker vinterdis.
Hos mig ingen törst.


5 kommentarer:

 1. Det känns som om hela Sverige är pigmentfritt nu, fattar inte att det kan vara grått så länge. Solen borde ju vara ivrig att få dela med sig av sina sköna läkande krafter. Sonen sa att de hade 40 grader varmt i Australien så jag kan tänka mig att det finns inte någon värme över till oss.
  Här fortsätter det att snöa, massor av snö har vi. vallarna bara växer och växer. Ska ut med bilen tidigt i morgon så jag får nog ta tag i det redan ikväll.

  Önskar dig en trevlig fortsättning på kvällen!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Snyggt jobbat!

  Även här går tillvaron i en gråskala. Både inne och ute känns det som...

  Fortsatt trevlig kväll!

  SvaraRadera
 3. Grått och vitt är verkligen de dominerande färgerna nu. Det kan räcka med snö nu tycker jag. Tur att du fick med några färgklickar i alla fall.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Gråskala är fint! gillar det verkligen! Tur att vi har snö nu när solen aldrig tittar fram, så det blir ljust ändå.

  SvaraRadera
 5. Det första jag såg var balkongerna och bilarna - gråskala är inte min favoritfärg, fast det kan vara nog så vackert ibland ändå :-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!