2015-05-07

Det bor en rishög i mig


Det där är bara en helt vanlig rishög, sådana har vi gott om i skogen. De förfular och ställer till det... eller hur är det?

Nej då, inte alls! Vissa av dem är till och med riktigt trevliga, särskilt om de kantas av skogsblommor. Dessutom erbjuder de fina livsbetingelser för många av skogens djur.

Kom att tänka på, att jag faktiskt ofta känner någon form av systerskap med rishögarna. Denna närhet är särskilt tydlig på morgnarna, när håret står risigt rakt upp och ögonen stirrar förvirrat i badrumsspegeln. 

- Vad är det där för filur som kommit hit under natten? Ibland hinner jag ställa frågan, innan insikten om att det faktiskt är jag själv klarnat.

Men, som sagt, nu vet vi att även rishögar kan vara vackra, bara man ser med tillåtande, kärleksfulla ögon på dem.

10 kommentarer:

 1. Som sagt, allt ligger i betraktarens ögon och det enklaste är oftast det vackraste!

  SvaraRadera
 2. Konstigt... Det bor en främmande människa i min spegel också - är det nåt som går? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte är det riktigt som det skulle i varje fall... Funderar på att anmäla främlingen.

   Radera
 3. Också här ser jag någon i spegeln som jag inte känner igen alla morgnar....så duschar jag och plötsligt så har den där risiga typen försvunnit :)
  Blev lite orolig för dig när jag läste din rubrik men det var ju ingen som helst fara med din rishög inom dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, verkar vara en vanlig företeelse om morgnarna. Tur att dusch, kam och sådana prylar finns.

   Radera
 4. En kväll när Hjo-Hjo var valp blev jag utskälld när jag hade bytt pyjamas. På mornarna känner han igen mig - även om inte jag gör det.
  Trevlig lördag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Husse är ändå alltid husse, även på morgonen. Fast det där med pyjamas var lite kul, han tyckte nog att din nya var ful. :)

   Radera
 5. Jag tittade på mig själv med den kärleksfullaste blicken jag hade idag på morgonen, det gick mycket bättre då jag blundade. Barnen brukade skratta åt min frisyr på morgonen då de bodde hemma. Dottern sa till sin minsta böna att hon hade mormorfrisyr på morgnarna. Så nu känner jag mig riktigt stolt över att hon fått ärva denna mycket vackra morgonfrisyr. Tur att det är inne med risburr.
  Sv; Du lägger alltid märke till detaljer, hade valt nagellack med omsorg. Jag är så dålig på att måla naglar och att göra det där lilla extra så nu har jag tänkt att bättra mig. Kul att greja lite :-)

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blunda är genialiskt :) Barn är bra, för då brukar man få reda på hela den oförfalskade sanningen, i all sin skönhet. De ser ändå med kärleksfulla ögon på oss.

   Kram

   Radera

Tack för din kommentar!