2013-05-11

Den ljuva belöningen


Vid det här laget har vi nog förlåtit Kung Bore för hans tuffa framfart i vinter, samtidigt som vi kanske ändå bör vara tacksamma för att han prövat oss? För hur underbar en vår än är, så känns den ännu underbarare nu när den kommit såsom belöning efter vinterrusket. Det råder ingen som helst tvekan om att kontrasten fördjupar upplevelsen, i alla fall är det så för mig. Jag har varit som det lilla barnet som längtat efter julafton eller sin födelsedag.

Nu firar jag!

Jag tog en snabbrunda med kameran alldeles nyss och satte ihop ett litet kollage med belöningar, designade av ljuva Fröken Vår.

Ja, ni ser själva! Världen är grön igen; grön med sina alla underbara nyanser. Sedan kommer även blommorna i snabb takt nu. Idag blommar det hårt beskurna körsbärsträdet utanför mitt köksfönster och i rabatterna finns det mycket att vila ögonen på.

Ljuva maj! Ljuva maj!

Vi får inte heller glömma bort fåglarna, för många av dem överträffar nästan sig själva i dessa dagar. Det kom en liten regnskur i gårkväll och efter det en vårkonsert utan dess like. Koltrasten var den självklara solisten. Den satt i grannens TV-antenn och - som den sjöng!

13 kommentarer:

 1. Ja, detta är en ljuvlig tid på året, och Maj månad är så speciell
  Det är underbart ute nu med den skira grönskan på träden och alla söta blommor
  fina bilder
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag tänker efter, så undrar jag om inte maj är min favoritmånad. Hm... det känns så just nu.

   Kram

   Radera
 2. Visst känns det riktigt gott nu efter denna envisa och långa vinter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns gott t o m nu när solen försvann. Milt och skönt!

   Radera
 3. Vi har skönsjungande koltrastar här med! Fast jag kan tycka att det var lite mer autentiskt när dom satt högst uppe i björkarna i Sollentuna än i tv-antennerna här ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan jag tro! Den kan sitta i en björk eller gran här också, men just igår valde den grannens TV-antenn, av någon okänd anledning. Aldrig sett den där tidigare. :)

   Radera
 4. Har helt glömt bort att det bara för en månad sen låg stora snöhögar kvar utanför på gatan. Gläder mig också åt våren samtidigt som jag sörjer över att den går så fort över. Vintern den är som den är - likadan i ett halvår ungefär. Var i Kungsträdgården i morse mellan ett par tunnelbanetåg och visst var det vackert. Men om en vecka finns inga blommor kvar på träden. "Allt kött är hö och blomstren dö etc.etc." Den känslan får jag aldrig på vintern.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt har sin tid, även blommorna i träden. De skall ju hinna få fram frukterna också innan Boremannen återkommer. Det gäller att njuta just nu, medan blommorna finns.

   Kram!

   Radera
 5. Ja, här hoppar vi på som små glada kaniner allihopa igen och Kung Bore är glömd. Vem är det?

  Karinkram

  SvaraRadera
 6. Blir lika överväldigad varje vår när jag konstaterar att små, små fåglar har röstresurser (kan man säga att en fågel har röst?????) lika stora som de massivaste operahjältar. Det gör mig totaleuforisk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog har fåglar röster, i den betydelsen att de hörs när de sjunger. Många riktigt vackert... som nu just koltrasten. Den skulle göra sig väl på en operascen. :)

   Radera
 7. Härliga maj! Så underbart med alla dessa blommor. Boken med sina ljusgröna blad. Alla dessa sippor. Härligt härligt!
  Trots att det bara är en månad sedan snön låg vit så är den som bortblåst ur mitt minne.

  Tur jag har som är lite ledig när våren är som bäst!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njut av dina lediga dagar, njut så mycket du kan. Det gäller att hinna uppleva varenda blomma just nu!

   Snön har vi glömt och förträngt. Är lycklig över denna förträngningsmekanism.

   Kram

   Radera

Tack för din kommentar!