2013-05-21

Från sol till regn och vice versa


Idag blev det ytterligare en dag då jag behöver lite bildlig skönhet, för att höja humöret. Bläddrade lite bland de senaste dagarnas bilder och fastnade för den här sommaridyllen. Ni förstår säkert varför?

För finns det något mer sommarsvenskt än en röd stuga med vita knutar, blommande växter och en skön himmel som speglar sig i vattnet? Att sedan även flaggan finns där förstärker känslan ytterligare. Blir nästan lite fuktig i ögonen, när jag dessutom minns den sköna konsert fåglarna bjöd på, med sädesärlan dansande bara någon meter ifrån mig.

Jag satt en god stund där på första parketten, på den lilla blåmålade bänken till höger och filosoferade över det goda i livet.

Även denna regniga dag är god, för hur mycket liv vore möjligt utan vatten? Så vad gör det, om det regnar?  Plockade fram kameran och knäppte ett par bilder precis nu. Ok, inte samma "glans" idag, men det är vackert ändå. Vattendropparna smattrade ner och bildade ett fint mönster i skottkärrans vattenansamling och växterna såg ut att njuta av den naturliga duschen. Snart vänder de sig njutningsfullt mot solen igen. Det tror jag på!


11 kommentarer:

 1. Mycket bra val av bild och jag förstår att du ville delge oss denna härliga vy som skapar härliga vibbar.
  Regn hos mig men det finns ju måste som ska göras så då får jag väl tacka för att dessa blir gjorda :-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, undrar om inte vi alla har en liten röd stuga någonstans inom oss? Den är symbol för just sommar, frihet och drömmar.

   Ja, det går att hitta på mycket, även om det regnar.

   Kram

   Radera
 2. Det var en enormt vacker vy, så jag förstår mer än väl att du satt där och njöt. Vi måste ju passa på nu när allting är så vackert.
  Mulet, mulet är det här idag, men ännu inte något regn mer än några stänk. Jag har just varit ute och klippt mina plättar och det var inga problem alls.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Ja, det förstår jag mer än väl! Bilden är underbar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men ute öser det ner just nu... Tur att det finns bilder att titta på. :)

   Radera
 4. Omväxling förnöjer ;-)

  Vilken underbar bild på stugan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lite så där lagom romantisk bild!

   ... och nu sjunger jag: "Regnet det bara öser ner..."

   Radera
 5. Jag förstår att du plockade fram den första bilden, den är ljuvlig! Min morgon började med dunder och brak, det åskade häfligt, men nu är det ganska mulet lite trist... men det gör inget. Jag är glad ändå. Har äntligen fått ordning på kaoset och kan andas ut. Du har jobbat hårt också, ser jag. Sköt om dig, Aila!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, visst är bilden somrig och fin!

   Det har inte varit mer åska nu, just nu skiner solen... men, det är ganska kyligt.

   Skönt att ditt kaos lagt sig. Jag lever ju mitt i just nu, men tar mig avkopplande stunder i naturen så fort det går.

   Radera
 6. Den översta bilden är som en dröm. Där skulle jag kunna sitta i timmar och njuta av att bara finnas till. Regnet behövs, men snart får sommaren bestämma sig och komma till oss på riktigt och länge! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verklig livsluft att sätta sig på en vacker plats, verkligen. Men nu gäller det bara att det blir lite varmare också. Vi hade några underbara dagar vädermässigt, men idag har det varit kyligt. En fin sommar vill vi ha!

   Radera

Tack för din kommentar!