2013-05-01

Första Maj

Oj, vilken underbara dag det blev! Jag känner hur det sprudlar av vårglädje inom mig.

En väninna och jag gick runt Rocksjön - en av våra tre sjöar - och hade med oss lite fika. Ungefär halvvägs satte vi oss på en bänk och blev sittande där, länge... Vi njöt av solen, naturen och av varandra. Av fikat också, förstås.

Ja, njöt var verkligen ordet! Vi tänkte på hur bra vi har det och hur mycket av det allra bästa faktiskt är gratis.

En helikopter flög runt, runt och höll uppenbarligen ett öga på bråkstakarna som valt att fira denna dag på ett helt annat sätt. Det var visst bråk, knallskott, bilar i brand, skrik och gap och givetvis akutfärder till sjukhus och så poliser överallt i stan.

För vissa verkar bråk vara en viktig krydda i tillvaron.  :(  Undrar om de vet varför de bråkar, egentligen? Vad tror de sig vinna?

Som sagt, vi njöt av dagen i stället och jag passade på att komplettera min sippsamling med några gulsippor som fanns vid sjön.6 kommentarer:

 1. Dom där gulsipporna längst ner till höger såg extra ståtliga ut ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, de har vuxit på extra bördig jord. :)

   Radera
 2. Det var skönt att höra i morse på radion att det varit lugnt på Gotland i natt. Polisen hade inte haft så mycket att göra som förväntat.
  Det kanske var det blåsiga och kylslagna vädret som gjorde att bråkstakarna höll sig inomhus.

  Det är härligt nu med blommor av alla de slag. Som vi har väntat och väntat och nu är de äntligen här!

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra att ni hade det lugnt, för på många håll har det varit fylla och bråk och här var det två extremistgrupper som visst levde rövare idag. Desto skönare var det att själv ägna sig åt ett lugnt vårfirande i vår vackra natur!

   Kram!

   Radera
 3. Hörde på ekot att det var demonstrantbråk i Jönköping. Ska kolla på nätet hur det gick sen. Synd att förstöra en så här underbar vårdag som idag.
  Jag bodde ju i Cigarren när jag bodde i Jönköping på 60-talet så promenaden runt Rocksjön känner jag till. Jag hade nämligen hund på den tiden. En oerhört snäll men ouppfostrad bulldog.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, dumskallarna höll på! Det var extrema krafter på både höger- och vänsterkanten, förstås. De är inte precis kända för demokratiska metoder. :(

   Cigarren, yes... då vet jag precis.

   Kram

   Radera

Tack för din kommentar!