2013-06-22

Sommarbilder

Ja, nu åker vi alltså så sakteliga utför... mot mörkare tider. Denna midsommardag har varit både grå och ganska kylig, så det har känts nästan som en rejäl rivstart. Men, det är bara vädrets lekar med oss, ännu finns det mycket sommar kvar! På grund av flytten har jag inte hunnit göra några sommarplaner över huvud taget, vilket i sig är lite småspännande. Kanske blir det endast korta turer här i omgivningen eller kanske slår någon impuls till och då vet jag inte vart jag hamnar.

Under årets midsommarafton fick de små grodorna kvacka helt utan min medverkan, för precis när vi var i färd med att åka upp till en groddansplats, så kom det en segslagen regnskur. När väl regnet var över, var det inte så mycket mening med någon festplats, utan det fick bli en liten tur ut i naturen och sedan grillning, jorgubbstårta och lite familjespel. En lugn och riktigt trevlig midsommarafton.

Jag gissar att vi alla har våra speciella sommarsymboler i form av bilder inom oss. En del associerar säkert sommaren med badstränder med glada barn, andra kanske med campingplatser eller båtliv. Min sommarbild är definitivt blomsterängen! Jag älskar att låta ögonen vandra från blomma till blomma och känna hur poesin börjar flöda i fantasin.

Ännu har jag inte hittat sommarens bästa blomsteräng, så nedanstående bild får fungera som min sommarsymbol än så länge.

Vilken är din bästa sommarbild?12 kommentarer:

 1. Från och till så har vi en padda som hoppar på vår terrass. På gott och på ont!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter rätt gulligt, när jag tänker efter. Där lever den sitt lilla liv, så nära er.

   Radera
 2. Sommarängar är fina, men jag börjar tänka på myror och andra kryp, typ fästingar, om man ska vandra där och plocka blommor :-)
  Oj, det var en svår fråga - bästa sommarbilden! Finns nog allt för många... kanske nån där jag är med min käre make, och där jag för en gångs skull ser bra ut?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Framför allt fästingar är ruskigt äckliga, urk-urk... Inte heller jag går så gärna i högt gräs, men stannar gärna och tittar på vackra blommor. Naturens underverk!

   Du ser väl alltid bra ut, Carita? :)

   Radera
 3. Badande barn är väl en härligt sommarbild och jag har en sådan i min header!
  Annars är det ju sommarängar givetvis, men jag är så rädd för fästingar, så jag ger mig inte gärna ut i högt gräs, men man kan ju beundra dem på avstånd.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blomsterängar är otroliga, men även jag har fästingfobi, håller mig också lite på avstånd... om jag inte har stövlar på!

   Kram tillbaka!

   Radera
 4. Åh, vilken fin sommarbild! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, den har lite sommarlyster åtminstone. :)

   Radera
 5. Åh! Jag kan inte bara välja en... Det finns så mycket med sommaren som är fint :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt ska inte vara lätt, Ama... men det är lätt att älska sommaren. :)

   Radera
 6. Solen går upp 03.59 och ner 21.50 17 timmar och 51 min härligt ljus. Här på Öland har det varit underbart fint väder, det kom ett stilla sommarregn ikväll som friskade upp. När jag gick ner till havet igår så var ängarna och vägdikena fulla av blommor. Underbart vackert. Det är nästan så att man inte vill blinka, tänk om man missar något vackert.

  Önskar dig ett fint avslut på denna helgen!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tänka mig...! De öländska vägkanterna är underbara. Skönt med lite regn, för det behövs för att växtligheten ska kunna behålla sin fina grönska.

   Jag har nog skrivit det förr, men gör det igen... cikorian är min favorit!

   Kram

   Radera

Tack för din kommentar!