2013-06-24

Sommarkalas med didgeridoo

Årets midsommar fick för min del ett riktigt härligt avslut i form av ett klassiskt sommarkalas med stor paviljong uppställd bland rodnande jordgubbar och smultron samt blommande liljor och pioner, bara för att nämna några av denna trädgårds höjdpunkter. Jubilaren - ja, det handlade om en god väninna som fyllde jämna år - var strålande vacker och glad och det fanns många läckerheter på bordet. Prat och glada skratt hördes överallt... Ja, ni förstår vilken trevlig tillställning det var.  :)

Vädret skötte sig riktigt bra, i alla fall till att börja med. Sedan kom ju förstås den närmast obligatoriska midsommarsköljningen, men vad gjorde väl det; paviljongen hade ett rejält tak!


Måste bara berätta att jag för första gången i mitt liv fick lyssna på en didgeridoo, som är ett uråldrigt australiskt blåsinstrument som härstammar från aboriginerna. En äkta didgeridoo ska vara urholkad av termiter, kan ni tänka er! Till sist, dessa magiska toner från urtiden är inte särskilt enkla att frambringa, om ni nu trodde något annat... :) 6 kommentarer:

 1. Vilka kontraster, svensk midsommar och didgeridoo, men det är ett fascinerande ljud det går att frambringa med det instrumentet.

  Ha en fin måndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev ett kalas med många trevliga möten där alla sinnena fick sitt. Minnena kommer att stanna kvar, länge.

   Fin måndag ska vi ha! :)
   Kram tillbaka!

   Radera
 2. Precis som ett sommarkalas ska vara alltså :-) Lite regn klarar man alltid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Regnet ser till att växtligheten frodas... Inga bekymmer, det finns ju tak. :)

   Radera
 3. Låter som en mycket trevlig tillställning. Det där instrumentet kanske jag får möjlighet att höra då jag åker till Australien i augusti.
  Mina pioner håller på att slå ut och det är väldigt mycket blommor i år.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wov, du ska hälsa på sonen i Australien! Lång flygresa, men oj så spännande och så mycket du kommer att få uppleva!

   Pionerna är helt underbara i år och jag älskar dem högt!

   Kram

   Radera

Tack för din kommentar!