2013-12-22

Från mig till alla er...

... en hjärtinnerligt GOD JUL!


Kanske borde jag även önska er ett Gott Nytt År, eftersom jag är så slö på att blogga. Men önskar jag inte det nu, så måste jag ju skriva här igen innan året är slut, å andra sidan. Äh, ni vet... jag är en sådan som jobbar bäst under lätt press, så räkna med mig under mellandagarna.  :)

Så där i största allmänhet önskar jag framför allt alla barnen en VIT JUL och då menar jag inte snö, även om jag även unnar barnen snön. Tänkte på att kristelefonerna hos BRIS sägs ringa flitigt under hela julhelgen på grund av det "blöta nedfallet" i många vuxnas strupar, vilket förvandlar alldeles för många av dem till ovärdiga och bråkiga monster - och barnens ögon släcks i samma takt till djup, lidande ledsnad.


Mitt "julkort" till er får bli några bilder tagna under dagens promenad i Huskvarna. Första bilden är till dig, som tycker om det högtidliga kring julen, och föreställer Kovasjön med Huskvarna kyrka i bakgrunden, precis där Huskvarnaån vidgar sig inför sitt möte med Vättern.

Sedan vill jag så gärna visa er vår ståtliga julkärve, som åtminstone idag står kvar grann och fin på sin plats invid Esplanadparken. Hoppas att den får så göra under hela helgen, till glädje för både fåglar och människor.

Apropå fåglar... träffade många idag. Flest kajor och änder. De såg pigga ut och önskade oss alla God Jul, om jag nu lyckades tolka deras språk rätt. Vidare kan jag rapportera att åtminstone änderna kom troligtvis direkt från ett överflödigt julbord, eftersom de inte verkade det minsta hungriga. Snarare såg de ut för att förbereda någon form av fågeldans. Eller så.

Till sist, här och där växer det vackra rosor i trädgårdsstaden Huskvarna. Ganska fantastiskt ändå!

10 kommentarer:

 1. Tack för alla de vackra bilderna och ha en riktigt God Jul och Gott Nytt år!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv. Idag regnar det, tur att jag hann ta julbilderna igår. :)
   God Jul, kramar!

   Radera
 2. Underbara foto!
  Jag önskar dig en skön, fin och härlig God Jul!

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Lotta... Är lite missnöjd med bildkvaliteten här på bloggen. Bilderna blir alltid suddiga här och vet inte varför!

   Härlig jul, kramar!

   Radera
 3. Det är inte lätt att hitta några klassiska vintriga julmotiv i år! Men dina bilder är fina.
  God Jul o Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 4. God Jul och ett synnerligen Gott Nytt år!

  SvaraRadera
 5. Önskar dig och din familj en riktigt fin ju- och nyårshelg!

  SvaraRadera
 6. Ja verkligen helt otroligt att rosorna blommar där nu... Men fina är dom :-)

  God Jul!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jag tänk så naturen reagerar, den tror det redan är vår :-)

  Hoppas också att alla vuxna ska respektera barnen och låta dem få en jul med fina minnen. Tar nog själv nåt glas vin och en snaps, men lovar uppföra mig väl bland dem jag firar jul med - och där finns ett barn som är fem månader gammalt.
  God jul!

  SvaraRadera
 8. Hos mig är det en och annan bellis som vågar sticka upp. Rosorna har lagt av. Vi firar alltid vita jular eftersom jag spelar både julafton och juldagen. Eller har gjort det åtminstone hittills.
  Det är synd om barn i de hem där föräldrarna dricker för mycket alkohol. Det är lätt att det blir så med all den julhysteri som vi bokstavligen matas med en månad innan. Matannonser tar upp halva dagstidningen i veckor. Till det ska det vara snaps naturligtvis...
  Jag är glad att jag är gift med en vegetarian och slipper tänka på någon julmat alls.
  Kram från Ingrid som önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!