2013-12-08

Från mitt fönsterNär jag tittade ut för första gången på morgonen idag, såg jag en mycket lovande och vacker morgonrodnad, för då var solen på väg upp. Men jag hann inte mer än halvtralla "härligt, härligt" förrän hela bygden målats om till gråaste grått. Förvandlingen var närmast panikartad, som om vädergudarna tvärvände och ville missunna oss den vackra morgonhimlen. Rena konspirationen!

Men det skulle hända mer.

Jag gick omkring i morgonrocken, satte mig en stund för att läsa och när jag tittade ut nästa gång såg jag hur några snöflingor dansade i luften, lite fräckt lekfullt... i kapp med de alltid lika pigga kajorna. Ja, SMHI skulle få rätt; det skulle bli snöstorm!

Sedan har också snön yrt omkring hela dagen. Jag har varit inomhus och har ingen aning om hur mycket snö som fallit, men det ser inte ut som några större mängder. Dock tillräckligt för att folk är ute och borstar och skottar och tillräckligt för att ställa till det i trafiken. För det värsta med den i sig vackra snön är just att vägarna blir förrädiska och ställer till det för både bilister och fotgängare. Hm... plus akutintagen.  :(

Klockan var ganska exakt 15:00, när jag knäppte bilden ovan igenom fönsterrutan, men det ser bestämt ut som två timmar senare... Sikten var tämligen obefintlig, vilket kanske inte framgår fullt ut av bilden.

Många hoppas nog nu att snön skulle stanna ända till jul, när den ändå irrat sig hit, men så lär det inte bli - åtminstone inte med denna snö. Varmare luft är på väg och då blir det läge att ställa om till - slask! Men det blir en helt annan story.


9 kommentarer:

 1. Ja, vägarna blir otroligt läskiga när snön kommer...
  Vilken fin stjärna du har, den påminner om min. Du har god smak ;-)

  SvaraRadera
 2. Denna söndag bjöd på på snö och plusgrader på förmiddagen så jag tog min vän, hund och gav oss iväg på långpromenad. Efter en halvtimme så övergick flingorna till småspik som sedan blev tunga regndroppar. Promenaden slutade med att alla kläder fick hängas upp och skinnet var röd av allt regn som piskat mot oss. Nu är all snö borta och kvar är bara slask och massor av vatten. Det var längesedan vattnet var så högt här utanför mitt. Hoppas bara att det håller sig på plus annars så får vi nog ta på skridskorna i morgon för de som behöver ut.

  Önskar dig en fin måndag!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Puh, nog blev det en uppfriskande promenad för er alltid! Det tråkiga är just det dä'r slaskandet och så kanske lite underkylt på det... :) Vi har lite snö, men den lär försvinna i morgon. Idag gäller det att hålla balansen, för det lär vara rätt halt.

   Var rädd om dig! Kram

   Radera
 3. Så fint ditt fönster är och en fantastiskt fin utsikt du har
  här var det blåsigt med lite snö för någon dag sedan, men idag var det soligt och fint
  men här i Stockholm är det inte så mycket snö än, men det har blivit lite kyligare
  och säkert halt på vägarna osv. och ja, det kan vara förädiskt både för bilar och fotgängare
  det ska bli spännande att se om det blir någon vit jul i år
  Kram

  SvaraRadera
 4. Så vackert det är i ditt fönster och utsikten skäms minsann inte för sig även om det är lite grått och disigt.
  Nej, den vackra vita snön kommer nog att vara borta om några dagar, men ännu är det riktigt kallt här.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. Det var en fin inramning till utsikten! Och den vyn går inte av för hackor heller. Visst kan grådis vara vackert också.

  SvaraRadera
 6. Så vackert och rofyllt det ser ut!

  SvaraRadera
 7. Vacker utsikt du har - och jag säger som Znogge, det ser så rofyllt ut.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!