2013-12-30

Gott Nytt År!


Ytterligare ett år läggs snart till handlingarna och här sitter jag och undrar: Vart tog alla dessa dagar vägen? Vad är det som har hänt? Vad är det som inte har hänt? Varför si och varför så?

Ska verkligen inte ens försöka mig på någon årskrönika, vare sig allmän eller personlig. Därtill är mina minnesbilder för osorterade. Dessutom tycker jag att det är intressantare att försöka blicka framåt, även om sikten är dov och detaljerna beslöjade. Så pass kan jag säga med säkerhet, att här avges inga nyårslöften. Brutna löften finns det väl gott om ändå? Året om, förresten.

I stället låter jag ovanstående bild symboliskt illustrera mina tankar inför 2014. Tycker att den visar möjligheter åt olika håll, raka som snårigare alternativ. Naturen finns alltid där i bakgrunden, som grund för alla levande organismer. Låt oss inte såga ner grenen vi själva vistas på och låt oss försöka hålla huvudet ovanför vattenytan.

Jag hoppas också att vi förmår göra goda vägval även om de ibland innebär tillkortakommanden. Positivitet i stället för grämelse samt ett ändamålsenligt val av "skodon" skänker förhoppningsvis oss en intressant och god färd in i det okända.

Till sist under detta nådens år; jag passar på att tacka mina trogna bloggvänner som inte övergivit mig trots ibland ganska sporadiska uppdateringar. Ni är uppskattade och jag tycker om att följa era förehavanden.


12 kommentarer:

 1. Ha ett gott slut på det gamla året, en härlig nyårsafton och ett riktigt Gott Nytt År 2014!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Ville bara titta in och önska Ett Gott Nytt År! Jag tänkte göra en ambitiös krönika på min blogg men det blir ytterst kortfattat också

  SvaraRadera
 3. Tack själv kära vän! Önskar dig ett Gott Slut och ett riktigt Gott Nytt År med nya möjligheter och upptäckter.

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Goda nya örfilar och trevliga gladsparkar!

  SvaraRadera
 5. Gott Nytt År Aila!
  Allt gott önskar jag dig!

  Karinkram

  SvaraRadera
 6. Fin symbolik i den bilden :-)

  Kram och GOTT NYTT ÅR!

  SvaraRadera
 7. Ett gott nytt år själv Aila och hälsa alla barn och barnbarn från mig när ni ses. Jag är som du vet inte så skrivflitig som du men vi får väö försöka ses nå'n gång under 2014. Allt gott från oss i Ränneslöv. Kram, Monica

  SvaraRadera
 8. fin bild och tankar du förmedlar här
  Här ges heller inga nyårslöften....istället lovar att försöka göra mitt bästa när det gäller olika saker
  det är säkrast så...
  önskar dig också ett riktigt Gott Nytt År
  kram

  SvaraRadera
 9. Hej, Ailas!
  Så poetiskt du skriver ner dina klokord, som vanligt får jag väl tillägga :-)
  Ja du min vän tiden flyger iväg och vi med den. Ibland vill man bara stoppa klockan men den tickar på utan paus.
  Tack för ett trevligt bloggår och för dina intressanta inlägg. Det är inte hur ofta man skriver utan VAD man skriver som är av intresse, anser i alla fall jag,
  Önskar allt gott till dig och familjen under 2014 som börjar redan i morgon med en nyårskonsert som brukar vara njutbar !

  Varm kram, Agneta

  SvaraRadera
 10. Det var många fina tankar och liknelser om det nya året symboliserade av trädet!

  SvaraRadera
 11. Hej. God fortsättning. Här kommer jag och kikar in hos dig på årets första dag. Så sant det du skriver. Mycket kloka ord. Klart vi ska titta framåt, det är ju dit vi ändå ska gå. Även om jag har gjort en liten fotokavalkad idag, så tar vi nu nya tag och ser till att 2014 blir ett bra år.
  Kram på dig.

  SvaraRadera
 12. Så mycket fina associationer från bilden. Sen kan man kanske tillägga att trädet står stadigt med sin rot i jorden och att det behövs mycket för att det ska ryckas upp ur den. Och om den skulle falla omkull finns rötterna kvar i jorden för alltid...
  (Om inte grävmaskiner etc. etc. men då blir det inte ett dugg poetiskt.)
  Jag tyckte i alla fall mycket om ditt inlägg.
  Kram från Ingrid som heller inte har avgett något mer nyårslöfte än att hon ska komma ihåg att dricka lite mer vatten varje dag.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!