2014-02-08

Bruna nyanser med gröna stänk


Måste bara rapportera, att idag har jag varit åtminstone lite duktig. Det blev nämligen en ganska lång promenad i det vårlovande vädret. Inte ens jag försökte finna en lämplig ursäkt för att slippa, vilket med kännedom om mitt beteende under den senaste tiden, får anses vara värt att nämnas.

Kom direkt att tänka på, att solen står betydligt högre idag än bara för en månad sedan och genast kändes stegen ovanligt lätta och i huvudet började en yster vårsonat lite trevande stämma upp. Om möjligt märktes detta ännu tydligare hos fåglarna, för de hade full aktivitet såväl i damm som i träd. För ni skulle sett hur änderna putsade fjädrar och var lite allmänt halvmalliga där de kvackade i det iskalla vattnet, kajflocken i sin tur ägnade sig åt flyguppvisningar av sedvanlig attackkaraktär. Skatorna och kråkorna ska vi bara inte ens tala om, de larvade sig och var rent av pinsamma i sina flirtiga vårkänslor. Småfåglarna var nog värdigast, men hoppade från kvist till kvist och såg ut att trivas med tillvaron, de också.

Vi då, de flitigt promenerande? Jodåvars, vi blev helt klart smittade av fåglarna och skulle också vara lite spektakulära. Det blev en hel massa trappsteg uppåt bergen och jag fick dessutom tillfälle att utmana min akrofobiska sida över Huskvarnaravinen via den småläskiga Turistbron.

Väl medveten om att vackrare tider kommer framöver, vill jag ändå påstå att naturen faktiskt är vacker även nu, bara man har de rätta glasögonen på. Bruna nyanser med gröna stänk handlar det om. Jo, jag tycker om dem!

7 kommentarer:

 1. Sol skriver du om!
  Det är alltså hos dig den gömmer sig, den där gula skivan som vi nästan glömt bort här i Värmland. För nu har vi inte sett den på flera månader. Det var fem minuter igår men sen puts väck igen! Trist att det inte blev någon vinter i år, nu är ju liksom våren på väg känns det som

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag är solen borta dock. Säg den glädje som varar.

   Jag tycker att denna vinter varit precis lagom, mer behövs då inte. Men, det är bara februari, än kan Boremannen hitta på saker!

   Radera
 2. Just att dagarna är ljusare gör mig mer vänligt stämd till februari...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, icke sant! Kom lite sol idag också.
   Kram

   Radera
 3. Visst är det underbart när ljuset återvänder :-)

  SvaraRadera
 4. Där hade jag gärna promenerat med dig! Gillar berg och när det går uppför, vyerna från dessa platser brukar ge mig näring. Solen är här hos mig idag. Nu när jag fått i mig min lunch så väntar Gozzi på sin långpromenad. Härligt!

  Önskar dig en fortsatt härlig söndag!

  Rätt låtar vann :-)

  Kram

  SvaraRadera
 5. Igår hade vi också solen på besök och det verkligen ut som vår, men idag kom gråvädret tillbaka. Jag har hållit mig inomhus av olika anledningar, men i morgon ska jag ut hurdant vädret än är.
  Ha en skön söndagskväll!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!