2014-02-20

SkogsluftIbland brukar jag tänka på hur spännande det är med kontraster och hur vi påverkas av dem. Igår låg exempelvis dimman tidvis så tät här i Södra Vätterbygden, att det nästan inte gick att se ut över gatan. Därför kändes dagens i sig molniga och fuktiga väder genast nästan som en solskensdag i jämförelse. Lättlurad, alltså.  :)

Nåväl, det fck bli en skogspromenad. Lite blött och lerigt var det, men fullt "gåbart" och skönt ändå. Råkade ha kameran i fickan, så det fick bli några bilder och de blev hyggligt fina trots förutsättningarna. Kameran har nog hunnit ställa om sig till automatisk gråtagning, kanske... för solskenstimmarna har varit snabbt räknade under den senaste tiden.

Men, solen finns, även om vi inte alltid kan se den.

Torftigt inlägg, så det får bli nödhaiku igen. Börjar bli en vana. Inte för att det blir mindre torftigt då, men jag har åtminstone försökt bjuda till lite.  :)

Väntans tid i skog,
stiltjen står ivrigt på språng.
Än är bromsen på.12 kommentarer:

 1. Dina bilder är så fina så jag tycker att det blev ett jätte bra blogginlägg. Ha nu en skön kväll.

  SvaraRadera
 2. Det var lika grått här så på något vis tog sig aldrig dagen. I alla fall inte vädermässigt...

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis; i sådana lägen får man göra det bästa man kan!

   Radera
 3. Härliga bilder! Tänk så mycket ljusare det blivit nu, även om det är lite grått ute om dagarna. Men om jag får bestämma så önskar jag sol till alla i hela Sverige i morgon :-)
  Ha en finfin dag!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det ljusare nu! Vi bestämmer tillsammans, att nu ska solen skina på oss alla (fast här regnar det nu...)

   Kram

   Radera
 4. "Råkade" ha kameran i fickan? Haha! Det tror jag inte på. Det där "råkade, alltså :-)

  En bloggare går inte ut utan sin kamera - själv har jag skaffat ett hölster till min och jobbar på att bli lika snabb som Lucky Luke när det händer nåt intressant ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, den som känner sig själv, känner andra... :) Fast jag bloggar inte särskilt flitigt, men erkänner att jag tycker om att ta bilder. Så sant!

   Radera
 5. Du lyckas verkligen fånga det speciella i ditt landskap. Varje bygd har sin skönhet, det gäller att upptäcka den. Just detta med vatten och land är fint

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ofta kan det enkla vara väldigt vackert, det gäller bara att stanna till och upptäcka det. Här i vår bygd finns det hur mycket skönhet som helst, oavsett årstid. Så är det också hos dig.

   Radera
 6. Hejsan, Ailas!

  Fotot längst ner till vänster är vackert. Se hur spegelblank ytan är så att träden avspeglas i vattnet. Härliga färger på den bilden.

  Undrar just om det är en gammal torparstuga som hanterats varsamt eller ett nybygge? Vägen ligger ju vådligt nära men en gång i tiden kanske den inte fanns?
  De gamla torpen andas historia och så roligt att få ta del av den om det går.
  I rivningshysterins tidevarv när allt ska vara modernt och icke människovänligt blir jag så glad över att se ett litet hus med vita knutar :-)

  Om vädret vet jag inget ty här är jag inplastad sedan 3 mån. Men plasten svajar i vinden och slår mot byggnadsställningarna så det låter som den värsta åskan.
  Avslut på OS i dag så nu återgår allt till det normala igen.
  Ha det så gott!
  Kram, Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är trevligt med gamla hus och andra äldre motiv och så är naturen alltid tacksam att fotografera. Dessa bilder är tagna i Rogberga, en liten by utanför stan, där jag brukar hälsa på en kompis ibland. Då brukar vi alltid ta en promenad i skogen eller utmed sjön.

   Må du snart slippa det där eländet! Uh vad jag har tyckt synd om dig... och ingen lägre hyra får ni heller?

   Kram!

   Radera

Tack för din kommentar!