2015-06-11

Ingenstans, ingenstans!

Nu ska ni veta att jag skriver detta efter ett par soliga och sköna sommardagar...  :D

För ärligt talat, så har jag svårt att förstå mig på folk som åker härifrån i dessa underbara tider. Vad är hetsiga vägar, trängsel på flygplatser och stationer när man kan promenera lugnt i underbart skön natur? Dessutom är nöjet alldeles gratis och inte belastar det ens vår gemensamma miljö.

Ska inte heller förakta lyckan att om nätterna få sova i den egna, bekväma bädden.  :)

Så jag sjunger:

Ingenstans! Ingenstans! Ingenstans är det så bra som här, tra-la-laa...

En sådan visa fanns nog inte, så jag har precis uppfunnit den, till en mjukt bestämd melodi.

Bilden ovan tog jag, förresten, häromdagen vid Vätterstranden, alldeles nedanför Rosariet, där de första rosorna numera blommar för fullt.


Mängder av skira rosor, ljuva som ungdomens kärleksdrömmar...
... och där nere blänker sjön. Ser inte bilden nästan exotisk ut? Men tänk, tokhettan slipper vi här.

Det blommar, kvittrar, skiner och lyser överallt. Fåglar, andra djur och till och med maskrosor har fått ungar och det fullkomligt kryllar av allt.

Man skriver vad hjärtat är fullt av och så blev det även denna gång. Ett hjärta fullt av sommar. Men mina ord känns så fattiga, så Naturtokan sätter punkt här. Ni har nog ändå förstått.


10 kommentarer:

 1. Visst är Sverige fantastiskt och bjuder på en alldeles underbar och ren natur. Men jag känner ändå en tjusning i att upptäcka andra miljöer och kulturer... Det ena utesluter inte det andra :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Andra miljöer är intressanta, absolut. Men helst upplever jag dem under andra årstider än under den bästa tiden här hemma. Oktober-november blir jättebra. :)

   Radera
 2. Jaaadå, jag har nog ändå förstått!
  Jag kom på mig själv idag när jag gjorde ett liknande inlägg att det egentligen inte finns ord för vad naturen bjuder oss just nu. Det är så härligt och jag kan inte heller tänka mig att resa bort från allt detta.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag läste ditt fina inlägg.. med alla bilderna och vet ju sedan tidigare hur mycket naturlivet med växter och djur betyder för dig. Önskar bara att du hade lite mer fritid just nu, men något hinner du ju alltid med.

   Kramar!

   Radera
 3. Kära vän dina ord är aldrig fattiga,! Visst är det en underbar årstid med alla blommor och denna underbara solen på Öland som värmde mina bara ben. Det skiljde 7 grader mellan mina boplatser i temperatur idag. På lördag drar jag till stuga igen, då ska lillebror med för att klippa min syrenhäck som är som en mur runt hela huset. Insynsskyddade och alltid så grön. Pappa tycker att jag ska klippa den så att jag kan se om det går någon utanför, jag vill ha den i den höjden så att jag slipper se när någon går utanför. Hahaha....

  Önskar dig en lika solig och vacker dag i morgon!

  Tack för fina ord :-)

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, gulliga du... ibland känner jag mig fattig i orden; det är när känslorna drar iväg med mig. Då vill jag helst skriva dikter, men de blir ju så banala... :)

   Ölandshus med syrenhäck låter så härligt! Ibland längtar jag till Alvaret, där jag skulle kunna stanna en hel dag och bara njuta och le fånigt...

   Kramar!

   Radera
 4. Visst är det vackert i Sverige! Men det är vackert på många andra ställen också... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaaa, oui, yes, kyllä, si etc... Men varför åka från det vackra, bara för att uppleva det vackra? :) Det kan man göra när det inte är så vackert här längre, som november...

   Radera
 5. Är oändligt tacksam över att jag inte behöver åka från den här underbara årstiden någon mer gång i mitt liv. Skillnad var det förr när jag jobbade hela året och bara var ledig på sommaren. Nu är man ju fri att resa vilken årstid man vill och inte bara på loven. Jul, påsk och pingst var jag ju också alltid tvungen att vara hemma på eftersom jag jobbade i kyrkan också förutom i skolan.
  Vackra bilder. På några av dem tror man inte att det är Sverige man ser utan det blå medelhavet.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är också fri att resa när jag vill numera. Även om det regnar, vilket det gör idag, så är ändå sommaren underbar. Det regnar ju inte hela tiden och efter regn är naturen så fräsch och härlig.

   Det går att ta underbara sommarbilder i Sverige! Hettan vid Medelhavet kan inte konkurrera för min del.

   Kram

   Radera

Tack för din kommentar!