2015-06-09

Min senaste kärlek

Denna vår/sommar har på många sätt varit fantastisk, för den har innehållit så mycket kärlek. De första blåsipporna, vitsippsskogarna, maskrosfälten och nu senast de färggranna blomsterängarna.

Den senaste kärleken är alltid ljuvast, eller hur det nu är?

I varje fall, jag fullkomligt avgudar att befinna mig invid en blomsteräng just nu; titta, sniffa och känna all deras ljuvlighet. Färgprakt och artrikedom förtrollar, för det är precis lika vackert var ögonen än landar. Det är i allra högsta grad fråga om seende kärlek.


Igår ägnade jag mig hungrigt åt min senaste kärlek och upptäckte många nya sidor hos min älskade. Så hittade jag till exempel en massa smörbollar och de lyste som små strålande solar bland all annan växtlighet.


Trots att jag är livrädd för fästingar, så kunde inte ens det hindra mig från att komma åt att ta några bilder på de runda, gula skönheterna. De är för övrigt fridlysta här i vårt län, vilket bara ökar deras attraktionskraft.

Här har jag kommit fram till en ny äng och kanske märker den uppmärksammade läsaren, att ängen inte längre är lika glänsande som i de tidigare bilderna? Nej, det hade inte hunnit bli kväll, ej heller fel på kameran... utan allt tyngre moln hade börjat samla sig på himlen.


Ja, här var det inte längre någon tvekan, utan det började bli riktigt bråttom att försöka hitta regnskydd, för de första regndropparna var inte särskilt långt borta.

Är det svensk sommar, så är det! Jag vet att naturen älskar regn, men personligen tycker jag, att regnet kunde falla under natten när jag ändå sover.10 kommentarer:

 1. Svenska ängar på försommaren är det vackraste fom finns!
  Absolut. I mormors hus kunde man stå vid diskbänken och se
  ut över just en sådan alldeles nedanför huset.

  Min svärdotter från Vietnam kom på besök en gång, och hon kunde inte
  få nog av ängsblommorna; hade aldrig sett något likande. Och så fanns
  det givetvis en syrénhäck vid sidan av huset. Ljuvliga doftr!

  Ruth i Virginia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är vi absolut överens! Dessa ängar är så spännande, för där kan man hitta så otroligt mycket, bara man stannar till och tittar lite närmare. Många går nog bara förbi, men tänk så mycket de går miste om.

   Radera
 2. Sommarängar är fantastiska i sin enkla men otroliga skönhet! Jag väljer gärna gummistövlar för att inte riskera att få fästingar... Inga roliga djur alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland har jag också gummistövlar på mig, om jag tänkt igenom var jag kommer att gå. Jag har nästan fästingfobi, usch...!

   Radera
 3. Försommarängarna går inte av för hackor precis. De är ljuvligare än ljuvliga!
  Jag klär mig svart och tätt med stövlar på när jag går ut i sommarkvällen för att kunna vandra också där fästingarna håller till, vilket de gör överallt. Alltid fastnar någon förstås, men när jag kommer hem så tar jag av mig kläderna och dammar av dem på trappan innan jag hoppar in i duschen. Eventuella fästingar får åka ner i golvsilen. Det är ett otyg att de är så många och så farliga för hälsan...Jag tänkte som du senast i går kväll när jag vandrade som vanligt under kvällstid då solen nästan är på väg ner, att glädjen över den omväxling naturen bjuder på är underbar. Nya kärlekar nästan varje dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åland är väl lite extra utsatt för fästingar, liksom Stockholms skärgård. Inte nog med att de är många, men ovanligt många bär diverse sjukdomar. Kanske lite bättre här hos mig, men likväl är de otäcka! Jag försöker också skydda mig väldigt noga och duschar alltid grundligt när jag kommit in!

   Men inte ens fästingarna får hindra oss från att njuta av naturen, som ju faktiskt är otroligt rik och fräsch i år. Alltid någon nytta med regnet.

   Kram

   Radera
 4. Javisst är det vackert med en svensk sommaräng! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De spanska är gissningsvis lite torrare? Minns inte att jag träffat på några riktiga blomsterängar där.

   Radera
 5. Den senaste kärleken - tja, var det så? Sommarängen är i vart fall värt att älska.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!