2015-06-07

Såsom en mås vill jag guppa


Vätterns vatten är då verkligen inte badbart ännu, med däremot är det underbart att promenera utmed stranden och njuta av alla intrycken. Du kan ha Jönköping framför dig - som på bilden - och Huskvarna bakom ryggen eller så kan det vara tvärtom, beror ju på åt vilket håll du går...  :)

Häromdagen fick jag en strålande idé, när jag passerade denna lilla båt. Jag skulle kunna vända på den och helt sonika ladda den med lite förnödenheter och diverse tillbehör och kasta mig i sjön lik måsarna. Ingen vet vart vågorna skulle guppa iväg med mig. Kanske skulle jag hamna i Hjo, på Visingsö, Vadstena... eller med hjälp av Göta kanal nästan vart som helst.

Tanken hisnar... Får jag be dig om att hålla kaffet varmt, för kanske kommer jag och hälsar på just hos dig! Tidtabellen är, om möjligt, lika osäker som hos SJ, men vad spelar tiden för roll så här i sommartider? Kommer jag, så kommer jag...  )

10 kommentarer:

 1. Underbar bild och nog kommer sommaren! På sitt sätt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. För min del är det inte viktigt att det blir tokhett, men vill gärna slippa blåsten och måste det regna, kan det väl göra det under nätterna.

   Radera
 2. Låter som en strålande idé! Eller kanske inte... Båten ser lite liten ut... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är båten liten, du kan nog känna dig ganska säker på att slippa få besök av mig. :)

   Radera
 3. Du är hjärtligt välkommen! Skulle jag inte vara i Karlskrona så får du ta dig en kopp själv innan du drar vidare mot Öland då du med allsäkerhet kan finna mig där. Kaffe finnes, husrum finnes samt en kram eller två :-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då hoppas jag nästan, att vindarna styr mig hem till dig! Får försöka påverka färdriktningen så mycket det nu kan gå.

   Kram!

   Radera
 4. Haha, tur att det stannar vid en tanke. I den här blåsten hade du nog inte kommit särskilt långt. Och vattnet är KALLT i Vättern. Även på sommaren...
  Men du kan komma och hälsa på ändå om du har vägarna förbi. Ring bara först så jag hinner städa...
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Under vissa varma somrar har Vättern faktiskt varit skön att bada i, men inte förrän ganska sent på sommaren. Just nu känns det inte alls lockande att hamna i vattnet, så nog måste jag vara försiktig.

   Ingrid, inte behöver du städa! Det går bra ändå. :)
   Kram

   Radera
 5. Det går visst att bada i Vättern, 10 grader idag och Hjo-Hjo simmade flera meter. Så det så. Och vacker är den också idag, Vättern. Lite krusig bara, inga vågor. Få se nu, var lade jag badbyxorna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Assåja... hittar du inte badbyxorna, går det ju faktiskt att bada i shortsen. *tipsar friskt*

   Radera

Tack för din kommentar!